PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CEA assumeix la presidència del Consell Empresarial Iberoamericà

La patronal té el repte d’organitzar al Principat el fòrum econòmic del 2020

Per El Periòdic

Cadena assisteix en una de les conferències de la Trobada Empresarial.
Cadena assisteix en una de les conferències de la Trobada Empresarial. | CEA

La CEA just ahir va prendre el relleu de Guatemala al capdavant del Consell Empresarial Iberoamericà (CEIB), del qual haurà d’assumir la presidència a partir de l’any vinent amb el compromís de ser l’organitzadora de la següent Trobada Empresarial Iberoamericana, que se celebrarà a Andorra l’any 2020 en paral·lel a la cimera política. El president de la patronal, Gerard Cadena, en declaracions a l’Agència EFE des de Guatemala, va destacar que «per a nosaltres és molt important assumir aquest repte» i va posar de relleu que «permetrà donar una visibilitat a Andorra i projectar les empreses a tota la comunitat iberoamericana».

De fet, des de la patronal andorrana ja van indicar que la iniciativa permet reunir importants líders empresarials, líders d’opinió i integrants del sector privat per discutir les perspectives regionals sobre prosperitat, inclusió i sostenibilitat. «La fita portarà al país una gran quantitat d’empresaris de tot Iberoamèrica –20 països de la regió, més Espanya, Portugal i Andorra–, el que representa més de 700 milions de persones», va ressaltar Cadena. El president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, que també es va desplaçar a Guatemala, va coincidir amb Cadena en la importància de l’esdeveniment i va opinar que és «una gran publicitat i un gran reconeixement a Andorra i a tota la feina que estem fent». 

Contribució del sector privat 

El traspàs de la presidència, que es farà efectiva l’any vinent en un acte a Madrid, es va realitzar en el marc de la dotzena Trobada Empresarial que es va desenvolupar entre el dijous i el divendres a Guatemala i va aplegar fins a 700 empresaris. Durant les jornades de treball, va abordar-se la importància de la contribució del sector privat en l’execució dels ODS 2030, a més de debatre’s sobre com implementar l’Agenda 2030 en àmbits com el comerç i tractar-se la inversió com a element de prosperitat i desenvolupament. Altres temes que es van posar sobre la taula són l’ecosistema digital com a pilar estratègic per al creixement econòmic o l’empoderament de la dona. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT