PUBLICITAT

Andorra vol donar la sorpresa davant d’una Letònia venjativa

La selecció del Principat intentarà la gesta al fortí Nacional amb una gran quantitat de baixes

Per El Periòdic

La selecció entrena a l’Estadi Nacional abans de jugar el darrer partit de la Lliga de les Nacions contra Letònia, ahir.
La selecció entrena a l’Estadi Nacional abans de jugar el darrer partit de la Lliga de les Nacions contra Letònia, ahir. | Xavier Pujol

Letònia ha pagat molt car l’empat a zero a Riga contra Andorra en el primer partit de la Lliga de les Nacions. És un equip que ha fet una fase classificatòria molt dolenta, només ha sumat empats i té els mateixos punts que Andorra, tres. Des d’aquell resultat psicològic que la premsa del país no es podia creure després dels anteriors partits jugats contra Andorra, (0 a 1 al Nacional i 4 a 0 a Riga), Letònia no ha aixecat el cap. Per tant, sens dubte, avui, a l’Estadi Nacional, buscaran venjar-se i destruir la petita Andorra que tanta guerra ha donat: ha aconseguit puntuar davant tots els equips del seu grup, entre ells, dues potències com Geòrgia i Kazakhstan.

Per aquest motiu, a les 18.00 hores, es juga una final entre els dos equips per no ser el fanalet vermell. A més, si Andorra aconsegueix una victòria, haurà sumat el rècord de punts en una fase classificatòria, sis. Així, un cop moral d’aquesta mena, abans dels classificatoris per a l’Eurocopa 2020, refermaria la bona feina i la bona dinàmica que està fent la selecció andorrana durant els darrers anys. Si, la petita selecció que va acabar amb Hongria i la que va plantar cara a un gegant com és la Portugal de Cristiano Ronaldo.
D’aquesta manera, el capità de la selecció, Ilde Lima, va explicar ahir que «el primer empat el van tenir contra nosaltres» i això «segurament els va deixar tocats perquè els va afectar negativament, mentre a nosaltres ens va donar molta confiança». A més, va recordar que «estem fent les coses bé», que «volem seguir en aquesta línia» però que serà un partit «complicat», sobretot després del merescut empat que Letònia va treure  a Almati contra Kazakhstan. Per tant, serà un rival que «potser no té la qualitat de jugadors com la dels altres rivals del grup» però sí que «físicament són forts i donen un ritme alt a la pilota». «Això és el que intentarem contrarestar», sentenciava.

Set de venjança

Per altra banda, el seleccionador nacional, Koldo Álvarez de Eulate va voler destacar les noves baixes d’Andorra per sanció (Marc Rebés i Txus Rubio) però va reconèixer que es confia plenament en els que entren. La baixa de Rebés és especialment delicada, sobretot si la sumem a les de Marcio Vieira i Marc Pujol

En la mateixa línia que Lima, va afirmar que «esperem que es vulguin venjar» i que, per tant, «hem d’estar preparats». «Haurem de parar el seu joc i saber sortir a la contra, com vam fer amb Geòrgia», sentenciava. 
En aquest context, va subratllar que «és un partit per no equivocar-se» i que «hem d’intentar continuar sumant coses positives i explotar els punts forts». «En aquesta fase, l’equip té una credibilitat que no havia tingut fins ara», opinava. 

Pel que fa al rival, va comentar que «és una selecció que ha canviat moltes vegades de sistema» i que «té jugadors molt en forma, que són capaços de fer molt de mal». 

Una nova era

El seleccionador nacional de Letònia, Mixu Paatelainen, només va tenir bones paraules per Andorra: «Espero un partit molt igualat, és un equip que sempre ens ha pressionat i que ha empatat contra els altres equips, serà molt difícil». A més, va donar molta importància al fet que «ja no és fàcil guanyar a Andorra» perquè la selecció del Principat «ha progressat molt, fet que té molt de mèrit». «Només cal veure el partit contra Portugal», puntualitzava. Per això, «és molt important guanyar el partit», però «Andorra és un equip molt organitzat, tenen bona tècnica, destaquen en els contraatacs i volen treure un bon resultat», concloïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT