PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut el cap de circulació de Canillo per desviar diners de multes

La detenció s’ha produït arran d’una denúncia del mateix comú

Per Lídia Raventós, Lara Ribas

La façana de l’edifici que acull el Comú de Canillo.
La façana de l’edifici que acull el Comú de Canillo. | Sergi Pérez

El Cos de la Policia ha detingut el cap del Servei de Circulació de Canillo per un presumpte delicte d’apropiació indeguda en el cobrament de les multes. Segons ha pogut confirmar EL PERIÒDIC, l’home va ser detingut el passat divendres a la localitat canillenca, tot i que es desconeix si en aquell moment estaria exercint les seves funcions. La detenció venia motivada per la denúncia que el mateix Comú de Canillo havia interposat en detectar que hi havia indicis d’irregularitats en el cobrament de les sancions derivades de les infraccions en el codi de circulació. 

El màxim responsable del servei estaria acusat d’un delicte d’apropiació indeguda

Malgrat que de moment es desconeix la quantitat de diners que el màxim responsable d’aquest servei a la parròquia hauria arribat a sostreure, les investigacions preliminars apunten que hauria desviat els imports de les sancions que ell mateix cobrava en benefici propi, és a dir, que s’estaria quedant els diners de les multes en comptes de dipositar-los als comptes bancaris de la corporació com correspondria.

Judicialització del cas

El Cos de la Policia va iniciar la seva pròpia investigació després de rebre la denúncia del comú canillenc. Aquestes indagacions són les que van permetre que els agents del cos especial de seguida procedissin a la detenció del cap del Servei de Circulació de la parròquia. Ara, però, el cas ja ha passat en mans de la justícia, que és qui haurà de prosseguir amb la investigació per esclarir els fets i poder determinar si hi ha indicis d’un delicte d’apropiació indeguda. De moment, el cos policial no ha donat més detalls al respecte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT