PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut i medi ambient, de la mà amb els dispensadors de Nordaigua

Els dispensadors filtren l'aigua i ajuden en la reducció de residus plàstics

Per El Periòdic

Dispensador d'aigua Columbia.
Dispensador d'aigua Columbia. | El Periòdic

Des del 1950 s’han produït més de 8.000 milions de tones de plàstic. Segons Greenpeace, aquesta quantitat suposa el pes de 80 milions de balenes blaves i, el pitjor, és que la meitat d’aquesta quantitat s’ha produït en els darrers 13 anys. Si mantenim les previsions actuals de producció i no canvia la gestió del plàstic, el 2050 ens trobarem amb 12.000 milions de tones de residus d’aquest material, que necessiten milers d’anys per descompondre’s. Les ampolles triguen fins a 700 anys a fer-ho. Per això, cal recordar que el millor residu és el que no es produeix.

Nordaigua és una empresa que es dedica a sistemes de filtració d’aigua de tota mena, i vol posar el seu granet de sorra en la reducció de residus plàstics. Per això, ofereix uns dispensadors que no utilitzen garrafes. Andorra és un país que pot presumir de tenir una bona qualitat de l’aigua. L’empresa ho té en compte i aposta per filtrar-la en xarxa. Aquest fet suposa molts beneficis i no només per al medi ambient perquè, com que no fa servir garrafes, no es necessita un espai per emmagatzemar-les ni s’ha d’estar pendent de l’estoc. 

A més, cal tenir en compte que és fonamental mantenir una bona hidratació i que no fer-ho ens afecta negativament, per això moltes empreses es preocupen pel benestar dels seus treballadors i els ofereixen aigua. Ens passem un terç del dia treballant i és molt important que mantinguem una hidratació adequada i de qualitat durant aquestes hores. El cos d’un adult està format en un 60% d’aigua, necessària en la majoria de processos fisiològics. Així doncs, és important que en bevem aproximadament dos litres al dia, tal com indica l’Observatori d’Hidratació i Salut.

D’altra banda, segons l’Institut d’Investigació Aigua i Salut, quan la deshidratació supera un 2% el pes corporal, el nostre rendiment i la capacitat per treballar disminueixen. Es veuen afectades habilitats cognitives com la coordinació visual-motora, l’atenció i la memòria a curt termini. En nivells superiors, es produeix un descens en la capacitat d’alerta i concentració i augmenta el cansament i la somnolència. Amb tot, la deshidratació afecta a la presa de decisions i a la capacitat cognitiva, fets que es tradueixen amb un descens de la productivitat i un augment del risc laboral. 

Els símptomes de la deshidratació poden passar desapercebuts: boca seca, debilitat, mal de cap, sequedat a la pell, confusió i fatiga. Tenint en compte que entre el 25% de líquid que hem d’ingerir al dia ve dels aliments i que l’altre 75% ho fa de les begudes, beure aigua és molt important i els dispensadors són una bona opció. Però, què més ofereix Nordaigua? I per què és la millor opció?

Comoditat: El dispensador de l’empresa andorrana és molt còmode d’utilitzar. La instal·lació és gratuïta i el manteniment va inclòs en el preu del lloguer. A més, un cop instal·lat ja no suposa cap preocupació més. També ofereix aigua freda i calenta, a una temperatura d’entre 80 i 85 graus centígrads. Això fa que sigui molt fàcil preparar-se una infusió. Altrament, per tal d’adaptar-se millor a l’usuari i a l’espai del qual disposa, Nordaigua ofereix dues mides de dispensador: un de sobre taula, que ocupa poc més que una cafetera, i un de peu, de la mateixa mida que els dispensadors tradicionals.

D’altra banda, Nordaigua estipula una tarifa fixa, sense sobrecost ni límit de consum. Aquesta inclou el trasllat de la font, la col·locació de la clau de connexió a la xarxa, la preparació prèvia a la instal·lació (control operatiu del sistema de fred i calent, purga dels filtres i higienització del dispensador), posada a punt i manteniment.

Funcionament: Les fonts d’aigua utilitzen un sistema de filtració que consta d’un filtre de sediments seguit de dos de carbó actiu. Durant aquest procediment, s’eliminen les olors i els gustos. Nordaigua considera que, després d’analitzar la qualitat de l’aigua de totes les parròquies i veure el baix nivell de residus, aquesta filtració és la més adequada i procediments com l’osmosi són innecessaris.

Manteniment: El preu del lloguer preveu dos manteniments anuals que inclouen el canvi de filtres i la higienització  dels dispensadors. D’aquesta manera, s’assegura el funcionament òptim de la font. 

En definitiva, apostar per Nordaigua implica fer un pas endavant, és sinònim d’apostar pel futur. Els dispensadors que aprofiten l’aigua en xarxa beneficien el planeta, la nostra salut i la dels que ens envolten. D’altra banda, es redueixen costos. Per això, moltes empreses i usuaris ja tenen instal·lat un dispensador Nordaigua.


Av. Príncep Benlloc, 6 bis 1r-4a
Telèfon: (+376) 343 964
[email protected]

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT