PUBLICITAT

Encamp

Contribucions especials per reformar les avingudes d’Encamp

Les obres haurien de començar al gener i es preveu un cost d’entre 4 i 5 milions

Per El Periòdic

Imatge del projecte de la plaça del Consell.
Imatge del projecte de la plaça del Consell. | Comú d\'Encamp

El Comú d’Encamp ha presentat avui a la premsa el projecte de remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand i segons ha anunciat el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, està previst que tingui un cost d’entre 4 i 5 milions d’euros que, en part, també hauran d’aportar els propietaris de la zona. Així doncs, una vegada més la corporació ha decidit fer ús de les contribucions especials, fórmula prevista a la Llei de Finances Comunals, i que ja s’ha comunicat als afectats. «A l’hora de pagar a ningú li fa gràcia, però al final tothom entén que és beneficiós», ha destacat Torres, que ha recordat que les contribucions especials preveuen que «tots aquells propietaris que aconsegueixen incrementar el valor dels seus béns mobles a causa d’una actuació feta pel comú, el comú els pot demanar que contribueixin a cobrir els costos de la remodelació».


Encara no està clar el percentatge que s’aplicarà a cada propietari, però la idea és utilitzar els mateixos criteris que al Pas de la Casa. Pel que fa a la globalitat de l’obra, la situació comportarà que la corporació afronti entre un 80 i un 85% del cost dels treballs, mentre que la resta seria el que pagarien els propietaris. Torres ha detallat que el mobiliari urbà de tota la zona i el paviment que no és davant dels edificis va a càrrec del comú. A més, s’aprofitarà la remodelació per fer la galeria tècnica per fer-hi passar tots els serveis de les diferents parapúbliques.

Terminis

El conseller d’Obres Públiques i Urbanisme, Jordi Rich, ha explicat que aquesta setmana es publicarà el concurs per licitar les obres al BOPA i que la voluntat és que el 19 de desembre es pugui fer l’obertura dels plecs per poder començar les obres el mes de gener. El termini d’execució és d’entre 9 i 10 mesos. Els treballs començaran a la part de l’avinguda que limita amb la plaça dels Arínsols i acabaran a la rotonda de l’antic Telecabina. 


L’objectiu de la reforma, segons ha explicat l’arquitecte guanyador del concurs d’idees, Miquel Marcé, és «transformar la carretera en una avinguda molt més pensada per als vianants. Busquem tornar a donar espai públic als veïns». Per aquest motiu es faran les voravies més amples i els carrils de circulació més estrets. Alhora, el traçat guanyarà corbes per aconseguir que els vehicles redueixin la velocitat. En els trams que continuen com a avinguda es mantindrà l’asfalt al paviment.


Igualment es vol recuperar la trama històrica de la zona, anterior a la construcció de la carretera general, de manera que es col·locarà un altre granit de tons vermellosos per marcar aquest traçat. A més s’han previst plafons informatius per explicar aquesta història.


També se li donarà un protagonisme especial a les places on els vianants han de tenir un protagonisme més fort que els vehicles. Aquí el paviment serà de granet i s’instal·larà mobiliari de dimensions considerables perquè convidi a seure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT