PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Es reactiva l’associació de diabètics de l’Alt Urgell

La voluntat és donar cobertura als malalts i reforçar la informació

Per El Periòdic

Una persona es fa una prova de glucosa.
Una persona es fa una prova de glucosa. | TONY LARA

L’Associació de Diabètics de l’Alt Urgell (ADAU) torna a estar activa. L’entitat que assessora les persones amb diabetis a la comarca s’ha tornat a posar en marxa i ara és encapçalada per la infermera del CAP urgellenc Anna Gómez. D’aquesta manera, Gómez pren el relleu de Joan Tuset, que l’any passat va posar punt final a la seva trajectòria, després de 14 anys al capdavant, sense que en aquell moment ningú no li agafés el relleu.


Anna Gómez va explicar a RàdioSeu que la intenció dels impulsors de la nova etapa és «donar cobertura a tots els usuaris o a persones que pateixen la malaltia a l’Alt Urgell, reforçar la informació i fer un acompanyament mitjançant un programa d’activitats».

Activitats  

El tret de sortida a la nova etapa de l’ADAU l’ha marcat precisament el Dia Mundial de la Diabetis, que es va commemorar dimecres passat, 14 de novembre. En el marc d’aquesta data, l’entitat va organitzar a la Seu l’activitat Diabetis a l’Escola, que consisteix a fer presentacions adreçades a la comunitat educativa, amb l’aval de l’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC). Els assistents van poder participar conjuntament en «una tasca multidisciplinar de treball en equip», en què també hi han col·laborat la cooperativa Pediatria dels Pirineus i el CAP de la Seu.


Segons dades del Departament de Salut, es calcula que a Catalunya hi ha unes 560.000 persones amb diabetis, tot i que molts d’ells no n’estan diagnosticats. En vint anys, el percentatge de catalans amb aquesta malaltia s’ha doblat i ara afecta més del 8% dels majors de 15 anys. A l’Alt Urgell, malgrat que l’ADAU compta amb un nombre reduït de socis, es calcula que la situació afecta uns 1.500 habitants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT