PUBLICITAT

Duel essencial al Poliesportiu per deixar el Top16 sentenciat

El MoraBanc rep a l’Estrella Roja de Belgrad, un rival directe de la competició europea

Per Miquel López-Egea

El MoraBanc en el partit contra l'Unicaja.
El MoraBanc en el partit contra l'Unicaja. | Martin Imatge / BCA

El MoraBanc rep avui a les 20.00 hores a l’Estrella Roja de Belgrad, un rival amb el qual està empatat a punts a la classificació de la primera ronda de l’EuroCup. Una victòria al Poliesportiu permetria, per tant, mantenir el somni de passar de ronda més vius que mai perquè només quedarien dos partits més per disputar.

L’equip arriba després de perdre contra l’Unicaja de Màlaga el dissabte passat i de trencar la ratxa de quatre victòries consecutives. El duel és, d’aquesta manera, una clara oportunitat per retrobar-se amb la victòria i mantenir la bona dinàmica que ha caracteritzat el conjunt d’Ibon Navarro en les darreres setmanes. Tot i això, les baixes estan castigant a l’equip i a la de David Walker se suma el dubte de Moussa Diagne, que ahir va haver de deixar d’entrenar i que dissabte només va poder jugar durant un minut.
Per altra banda, l’Estrella Roja de Belgrad arriba després de perdre contra el Mònaco per 75 a 91 i de fer-ho també contra el Ratiopharm Ulm per 95 a 80.

En aquest sentit, Navarro, va explicar que «tots els partits són difícils, independentment de l’entitat del rival», tot i que va reconèixer que si aquesta és molt alta, «sortim amb un plus d’activació d’energia». «A partir d’ara tots els partits seran així, importants, si volem aconseguir els nostres objectius i classificar-nos per la Copa del Rei», reiterava. Malgrat això, va recordar que guanyar contra l’Estrella Roja però perdrecontra Ratiopharm Ulm i Mònaco, també implicaria perdre l’objectiu marcat: «Ens podem quedar fora, el grup està igualat, inclòs el Brescia té opcions de classificar-se, haurem d’estar atents fins al darrer dia».
Navarro també va recordar que s’ha de fer un bon partit i intentar superar l’average. Per aquest motiu, la victòria depèn de superar la forta defensa sèrbia: «Són un equip amb moltes armes en atac que hem de controlar, amb actors secundaris i jugadors amb talent i experiència», comentava i afegia que la clau serà posar un ritme molt fort al partit. «És cert que sorprenen els seus resultats en els darrers partits, el com ho ha fet ha sorprès més que la derrota en si mateixa, però per a mi, segueixen sent un dels candidats per classificar-se com a líders de grup», subratllava. Així mateix, va recordar «que tenen un dels bases més importants de la competició» i «jugadors amb un nivell molt alt que resulten decisius». «I si no està Moussa Diagne, haurem de fer el treball els que estiguem», sentenciava.

«Hem canviat»

 Per un altre costat, el capità Oliver Stevic va explicar en referència a la nova dinàmica que ha pres l’equip que abans, «pitjor no podíem jugar» i que ara «som més agressius». «Posem més atac, hem anotat més punts en transició, hem tingut més punts fàcils, i tot s’ha començat des de la defensa, ara tenim més ajudes dels companys i juguem més com un equip, no ho fem individualment i això és, potser, la gran diferència», informava.

Per altra banda, en referència al partit d’avui, va assegurar que en general «és un equip defensiu», tot i els darrers partits. «Crec que faran tot per limitar els nostres punts en contraatac, en transicions i això és la primera cosa que hem de fer perquè hem de millorar en aquesta faceta, hem de tenir més punts fàcils per poder tenir el nostre ritme i així tenir l’oportunitat de jugar el nostre partit», manifestava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT