PUBLICITAT

Andorra la Vella

Empat molt injust (0-0)

Andorra domina amb claredat a Letònia però no aconsegueix anotar tot i les moltes oportunitats

Per Miquel López-Egea

Andorra falla una important acció per anotar contra Letònia a l’Estadi Nacional, ahir.
Andorra falla una important acció per anotar contra Letònia a l’Estadi Nacional, ahir. | Xavier Pujol

Andorra va sumar ahir un empat absolutament injust contra Letònia a l’Estadi Nacional després d’haver jugat el millor partit de la fase classificatòria, dominant, tancant el rival al seu camp, fent circular la pilota i creant moltes ocasions. 

Com no podia ser d’una altra manera, el partit va començar amb una  Andorra molt valenta, que volia sumar punts en el darrer partit de la Lliga de les Nacions en un duel que es va disputar ahir a les 18.00 hores en horari unificat. Amb joc hi havia un gran premi: no ocupar la darrera de grup i seguir sumant la feina ben feta. Per aquest motiu, tot i les baixes de Marc Rebés, Marc Pujol, Marcio Vieira i Txus Rubio, Koldo Álvarez de Eulate va alinear el millor 11 possible per plantar cara a un rival que volia obtenir  la primera victòria en aquesta ronda classificatòria, igual que la selecció tricolor. 

El partit va començar amb molta tranquil·litat, sense cap mena de perill pel conjunt del Principat, que volia mostrar la mateixa versió que es va veure contra  Geòrgia. Per aquest motiu, Andorra va sortir motivada, amb un esperit constructiu, creant accions ofensives i aturant els cops letons. De fet, al minut 15 va arribar la primera oportunitat, claríssima, després d’una falta llançada per Cristian Martínez que va acabar a córner després que Karasausks la desviés. Jordi Aláez quasi l’envia al fons de la xarxa. Era la primera. Andorra estava mostrant la millor cara de tot el campionat, creant accions i posant contra les cordes a Letònia, que, incrèdula, no es podia creure el joc andorrà. Amb confiança, les coses surten i al minut 22, era Kiki qui ho tornava a intentar, enviant un xut per sobre de la creueta dreta, en una altra acció de perill. 

Era qüestió d’anar fent, amb confiança, controlant i anul·lant el rival. El peix petit s’estava convertint en tauró, les fronteres andorranes s’estaven fent grans. Era atac rere atac. Al 25, era el torn de Sergi Moreno qui tenia la seva ocasió, després d’un córner. I sumant. I anar treballant. Picant pedra. Buscant el gol. Fent camí davant d’una Letònia que no aconseguia generar cap jugada de perill. Però Andorra seguia tancant al rival, creant clares oportunitats i apropant-se sense por a l’àrea rival. 

Al 37, el partit es posava vent en popa per Andorra mentre Valerijs Sabala perdia els nervis i insultava a l’àrbitre, fet que li costava la vermella directa. D’aquesta manera, a la mitja part el resultat era, tot i la clara superioritat andorrana, d’empat a zero. 

La segona part va començar amb la mateixa tònica, amb una Andorra que ho intentava de totes les maneres possibles. Però amb menys gas. Just al principi d’aquest temps, Lima centrava i un poc abans, hi havia un possible penal sobre Jordi Aláez que l’àrbitre no xiulava. Poc després, Kiki treia màgia de les botes i creava una impressionant ocasió que se li tornava a escapar a Alàez. 

El gol havia d’arribar. La victòria estava a tocar. Però hi havia molts nervis. Letònia havia sucumbit en el caos, encara que volia recuperar-se mentre Sabala, impotent, s’ho mirava des del túnel de vestidors, incrèdul. Al 68, Letònia tenia la gran oportunitat del partit quan la pilota tocava al travesser després d’una rematada de Tarasovs. I fins aquí. En el contraatac, el gol es resistia mentre Letònia creia possible guanyar. I arribaven a fer patir els locals. 

Seguint el mateix tarannà durant la resta del partit, les porteries es van quedar a zero i no es va aconseguir el desitjat i anhelat premi: una preuada victòria i tres punts. 

En els darrers instants del duel, Lima es lesionava i Letònia aprofitava per marcar un ritme més alt i generant perill a la porteria tricolor.  Finalment, Andorra va tornar a puntuar, i, immerescudament, va quedar última del grup.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT