PUBLICITAT

Príncep Benlloch divideix els veïns

Els propietaris, llogaters, comerciants i restauradors de l’avinguda tenen opinions dispars sobre el test de sentit únic que realitza el comú a la via, però la majoria coincideix a dir que necessita millores

Una dona passeja per avinguda Benlloch.
Una dona passeja per avinguda Benlloch. | Maricel Blanch

La prova pilot del sentit únic a un tram de l’avinguda Príncep Benlloch, entre les dues confluències amb el carrer de Ciutat de les Valls, té defensors i detractors. Tots els preguntats per la situació de l’arteria, però, coincideixen en el fet que necessita «millores». El comú de la capital estudia què fer amb el test, que durarà fins al 30 de novembre.

«El Comú d’Andorra la Vella diu que ha consultat amb els comerciants de la zona per trobar solucions, però a mi mai m’han preguntat res», lamentava ahir Dolors Sansa, propietària de la botiga Venus, situada en el tram en proves. La dona no considera que l’avinguda necessiti un projecte d’embelliment complet amb la supressió d’un carril i l’ampliació de les voravies. Es conforma amb menys: «L’únic que necessita és més llum. No s’hi veu quan és fosc», manifestava quan ja començava a caure la tarda. «He perdut clients que venien a prendre un cafè ràpid abans de les set del matí perquè ara ja no baixen per l’avinguda [en referència al sentit sud]. S’aturaven davant del bar i ara no poden», argumentava Antonio Liñán, propietari del bar Benlloch 36, que no aprova la prova pilot.

Els veïns tenen opinions diferents, però s’agrupen segons siguin propietaris o llogaters. Els primers defensen que l’avinguda es reconverteixi en una zona residencial perquè «el potencial comercial ja s’ha perdut», explicaven diverses persones, que no volen donar el seu nom. Els arrendataris, en canvi, creuen que un embelliment de la zona provocarà un augment dels preus del lloguer. «Ara és una àrea dormitori: els que vivim aquí ens passem el dia treballant. Quasi no hi fem vida», detallava la Lourdes Creu, que viu en un tercer pis d’una finca regia de l’avinguda. Tots els veïns coincideixen en una cosa: que en cap cas la via quedi tallada permanent a la circulació, com passa ara a la part alta de Meritxell. «Volem arribar a casa amb el cotxe», era la frase de molts veïns. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT