PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cau la participació en el tercer dia consecutiu de protestes a França

Els manifestants bloquegen el subministre de carburant i ja hi ha benzineres buides

Per El Periòdic

Un protestant amb la característica armilla groga, ahir.
Un protestant amb la característica armilla groga, ahir. | AFP / Arman Meyer

La participació en les protestes organitzades pel moviment dels gilets jaunes (armilles grogues, en francès) va viure ahir el tercer dia consecutiu de protestes a tot el territori francès amb una notable caiguda de la participació respecte del dissabte. 

No obstant això, alguns nuclis durs bloquegen els dipòsits de combustible al territori i això està provocant que algunes benzineres del país s’estiguin quedant sense carburant. La intenció de les armilles grogues és que el Govern francès reculi en la seva decisió d’equiparar el preu del dièsel al de la benzina i per això els protestants s’han focalitzat en els centres de distribució de combustible en un intent de cridar l’atenció sobre la situació que es podria donar si una part de la població no hi pot accedir al seu cost després dels increments anunciats. 

Darrere d’aquesta motivació també hi va haver el bloqueig de l’RN20 en direcció a Andorra, on molts francesos venen el cap de setmana per omplir el dipòsit a un preu més convenient. 

Els comerciants del Pas de la Casa, la localitat andorrana més afectada pels bloquejos que hi va haver al departament francès fronterer de l’Arieja, temen que les protestes continuïn durant els propers caps de setmana. Aquest fet és molt possible, ja que el moviment popular ha expressat la voluntat de no recular fins que l’Elisi anul·li la pujada dels carburants i ha començat a extendre per internet la seva intenció de bloquejar els accessos a París el pròxim dissabte, segons va recollir l’agència France Press.

El Servei de Mobilitat del Principat va calcular que durant el dissabte, la jornada més forta de les protestes, van ingressar al país per la frontera francoandorrana un 40% menys de vehicles del que és habitual. 

La regió d’Occitània conservava encara ahir uns grups molt actius que encara a les 21.00 hores del vespre bloquejaven el dipòsit de distribució de Total a Tolosa, segons va informar el diari local La Dépêche.

PUBLICITAT
PUBLICITAT