PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pregunta sobre la participació d’Andorra Telecom a MasMovil

Naudi demana al Govern per l’operació de compra i les vendes successives

Per El Periòdic

El conseller Carles Naudi intervé en una sessió del Consell General.
El conseller Carles Naudi intervé en una sessió del Consell General. | Maricel Blanch

El conseller d’UL+ILM, Carles Naudi, ahir va fer arribar una demanda d’informació a la Sindicatura sobre la participació d’Andorra Telecom a MasMovil amb l’objectiu d’entendre «els continuats canvis de criteri del Govern en la seva operació de compra i posteriors vendes successives». Naudi sol·licita al Govern les actes del Consell d’Administració de la parapública que aproven la compra, la venda i totes les operacions que es van fer en relació amb la inversió en aquest operador estranger i també dades sobre les previsions econòmiques de la companyia en els propers anys. 

El conseller d’UL-ILM va recordar que Andorra Telecom va encarregar un estudi estratègic «caríssim» a una firma de consultoria externa i que entre les seves conclusions hi havia la recomanació de realitzar inversions en un operador mòbil virtual de fora d’Andorra. «Aquesta adquisició a MasMovil es va anunciar com la gran aposta estratègica per solucionar la caiguda progressiva dels ingressos provinents del roaming i l’estancament del negoci nacional», va subratllar Naudi. 

El conseller denuncia que després que la parapública garantís que amb aquesta compra es podria arribar a ingressar fins a 7 milions d’euros anuals posteriorment la companyia de telecomunicacions es comencés a vendre les seves participacions a MasMovil «amb un no gens menyspreable benefici». «Han primat fer aquesta venda per fer caixa a curt termini i prescindir de tots els beneficis econòmics i corporatius que l’operació havia d’aportar a llarg termini per a Andorra, inclús amb llocs de treball», va voler retreure al Govern el conseller d’UL+ILM.

PUBLICITAT
PUBLICITAT