PUBLICITAT

Andorra la Vella

Impuls a l’estudi per conèixer la realitat del jovent del país

L’informe permetrà copsar les seves necessitats i definir les futures polítiques

Per Lara Ribas

Pifarré, Pons i Servera, durant la roda de premsa de presentació del projecte.
Pifarré, Pons i Servera, durant la roda de premsa de presentació del projecte. | M.F.

El Govern, els set comuns, el Fòrum Nacional de la Joventut i l’Associació Carnet Jove han impulsat conjuntament Moviment jove, un projecte participatiu que té com a objectiu principal «obtenir un coneixement exhaustiu i detallat de la realitat actual en l’àmbit de la joventut a Andorra», ahir va destacar el cònsol menor de la capital, Marc Pons, en el marc de la presentació del projecte davant dels mitjans de comunicació. Tal com va posar de relleu ell mateix, el darrer estudi sobre aquesta temàtica data del 2006 i en dotze anys els hàbits i els costums dels joves inevitablement han canviat. «Només cal fixar-nos en els mòbils, aquest aparell aleshores no existia encara», va ressaltar Pons tot mostrant el seu smartphone i remarcant la importància de «tenir dades actualitzades en aquest àmbit de forma constant». 

L’estudi se centrarà en la població d’entre 12 i 30 anys i es desenvoluparà en tres frases. Segons va concretar el coordinador de polítiques de joventut i voluntariat del Govern, Agustí Pifarré, aquest novembre s’ha d’acabar de tancar el disseny del projecte i a partir del desembre es procedirà a entrevistar una trentena d’agents rellevants en l’àmbit de la joventut per obtenir la seva visió i valoració. Posteriorment, s’organitzaran cinc tallers amb grups de deu persones distribuïdes per franges d’edat–tres a Andorra, un a Barcelona i un altre a Tolosa– per tal de conèixer les inquietuds i les propostes dels joves. I en paral·lel es llançarà una enquesta digital perquè tothom pugui donar el seu parer. «Volem intentar arribar a un mínim de 800 joves i extreure el màxim d’accions concretes», va subratllar Pifarré.

L’estudi, que hauria de concloure al juny de l’any vinent, costarà al voltant de 60.000 euros i permetrà copsar les necessitats i els interessos del jovent per tal d’impulsar polítiques que puguin donar-hi resposta. Oriol Servera, del Fòrum Nacional de la Joventut, va manifestar la voluntat que aquests estudis tinguin continuïtat en el temps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT