PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La investigació del sabotatge de Pal se centra en un extreballador

Oficialment, la Policia manté que «hi ha vàries línies d’investigació obertes» i no descarta cap opció

Per Lídia Raventós

Treballadors d’EMAP reapren el cable del teleesquí 6, el passat 8 de novembre.
Treballadors d’EMAP reapren el cable del teleesquí 6, el passat 8 de novembre. | XAVIER PUJOL
Personal d’EMAP custodiarà el viatge des de Suïssa del cable per a la reparació de l’últim telecadira

La investigació policial al voltant del sabotatge que van patir tres remuntadors de l’estació de Pal, a principis de mes, se centra en un extreballador com a presumpte autor material dels fets, segons van indicar fonts consultades. La hipòtesi de l’exempleat va ser des del principi una de les possibles per a la Policia, a causa dels coneixements tècnics sobre els remuntadors dels quals gaudia el perpetrador del sabotatge. En aquest sentit, la Policia hauria  analitzat un llistat de sospitosos i creuat la informació amb la que té de les càmeres de l’estació i de mobilitat fins a arribar  a estrènyer el cercle i durant el dia d’ahir s’haurien produït algunes novetats al voltant d’aquesta investigació que apuntarien cap a un exempleat. No obstant això, les mateixes fonts van remarcar que la investigació no està tancada. 

 

Versió formal

D’altra banda i, oficialment, la Policia no va confirmar ni desmentir aquest extrem, sinó que va incidir en el fet que «hi ha diferents línies d’investigació obertes» i van insistir que encara no hi ha res resolt i en la «delicadesa» de la tasca que estan desenvolupant «molt poques persones» davant el perill que la filtració de detalls sigui «contraproduent» per aclarir el cas.  
Preguntat sobre la previsió de temps que necessitarà el cos de Policia per resoldre el cas i si els esdeveniments dels últims dies l’estaven avançant, aquest va respondre que «no volem fer declaracions sobre si serà més ràpid o més lent», sinó que volen fer una bona feina en un cas de màxima importància per al país «no només per al cable, sinó per les conseqüències que podria haver  provocat». 

El director d’EMAP, Josep Marticella, va assegurar no tenir detalls sobre els avenços de la Policia: «No intervenim en res i no en sabem res. Només estem a la seva disposició i els hem passat informació de tot el que els han demanat». Després d’això, però, EMAP no ha rebut cap retorn d’impressions per part dels investigadors, segons Marticella.


100.000 euros

EMAP treballa amb una «projecció de despesa de 100.000 euros» per cobrir les reparacions dels dos telecadires i el teleesquí afectat encara que el pressupost no és ferm i el cable suís que ha de servir per reparar el Cubil el pot fer variar. 

 

Custodia del cable

El director d’EMAP va explicar que, avui mateix, dos treballadors marxaran cap a una zona propera al llac de Constança, a Suïssa per recollir i transportar ells mateixos el cable necessari per reparar el telecadira del Cubil, l’últim dels tres ginys sabotejats pendent de reprendre el funcionament. «Volem tenir el control de tot el transport d’aquest cable. Sobretot, tenint en compte que aquests dies a França també hi ha una sèrie de protestes [manifestacions de les armilles grogues]. Per res del món volem perdre el control d’aquest cable.  Anirem amb un vehicle propi, amb dos operaris nostres, que marxaran demà i que faran dos nits en viatge per aconseguir que, en principi, divendres al vespre ja estigui aquí [el cable]», va explicar Marticella. Si les previsions es compleixen, «el muntatge començaria la setmana que ve i esperem que amb un dia de feina estigui enllestit, perquè totes les operacions preparatives ja estan fetes», va indicar Marticell, qui va detallar que després de la reparació, «faltarà fer les proves de càrrega i de seguretat, així que amb un dia més ja ho tindríem enllestit». 

Segons els càlculs amb què treballa EMAP, a finals de la pròxima setmana, el Cubil hauria d’estar reparat i, per tant, l’estació de Pal arribaria a la data d’obertura prevista per a l’1 de desembre amb el 100% de remuntadors en funcionament, l’objectiu que es va proposar la direcció el passat 5 de novembre, quan a només 24 dies del començament de la temporada, van descobrir la manipulació dels cables que va deixar inutilitzables tres ginys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT