PUBLICITAT

Objectiu: el Nadal a casa

L’entorn de Sandro Rosell impulsa una recollida de signatures a través de ‘Change.org’ perquè ell i Joan Besolí puguin sortir de la presó abans de les festes

Per El Periòdic

Familiars i amics de Joan Besolí el reben amb una pancarta a Can Brians.
Familiars i amics de Joan Besolí el reben amb una pancarta a Can Brians. | ACN

«Que Sandro Rosell i Joan Besolí puguin passar el Nadal en família!». Aquesta és la petició que han llançat a través de la plataforma Change.org des de l’entorn de l’expresident del Barça i que ahir a la nit, en el tancament d’aquesta edició, ja rondava les 1.500 signatures de suport.

L’andorrà Joan Besolí i Rosell estan a punt de complir l’any i mig de presó preventiva malgrat les reiterades demandes de llibertat condicional que han estat denegades una rere l’altra per l’Audiència Nacional. Amb l’aval d’aquesta iniciativa popular i ara que s’acosten les festes de Nadal, les famílies i amistats dels dos empresonats confien que puguin ser alliberats i, per tant, estar a casa durant aquestes dates. 

La recollida de signatures, iniciada fa cinc dies amb l’objectiu de reunir el màxim de firmes perquè «els tribunals revisin aquest tema amb caràcter d’urgència», va acompanyada d’un llarg escrit on es critica durament l’actuació de la justícia espanyola en aquest cas específic. «La presó preventiva dels senyors Sandro Rosell i Joan Besolí és quelcom sense comparació ni precedent en aquest país», recull el text. I aprofita per recordar que el pare de l’expresident del Barça va oferir un milió d’euros perquè alliberessin el seu fill del tot confiat que no fugiria. 

Besolí i Rosell estan empresonats des del 25 de maig del 2017 acusats d’un delicte de blanqueig de capitals i de pertinença a una organització criminal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT