PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Festa amb final d’‘Impacto’

El curtmetratge hispanoandorrà ‘Impacto’ es projecta diumenge al Festival de Saragossa

Cartell del curtmetratge 'Impacto', amb el palmarès de seleccions.
Cartell del curtmetratge 'Impacto', amb el palmarès de seleccions. | ANA / E. G.
Encara que saben que la preselecció pel Goya queda lluny, ja se senten «premiats» pel camí recorregut

Si la cara de Daniel Horvath al cartell del curtmetratge Impacto us posa els pèls de punta, no aneu mal encaminats. Aneu a Vimeo i busqueu el tràiler d’aquest filmet hispanoandorrà dirigit pel periodista sabadellenc Héctor Romance: us fareu pipí a les calces o als calçotets, o a allò que us agradi fer servir com a roba interior. No ens fem responsables dels efectes si veieu el curtmetratge. Els actors protagonistes es completen amb Mònica Portillo, Juan Salcedo i Mireia Guilella. «El curt es va rodar a finals de 2017. El 80% està fet a Andorra, a l’Anyós Park, i l’altre 20%, a Lleida», concreta Romance. 

Aquest diumenge es projectarà al Festival Internacional de Curtmetratges de Saragossa, pel qual ha estat seleccionat entre 3.000 candidats i el millor és que «la selecció és qualificadora pels premis Goya, és a dir, en cas de guanyar aniríem preseleccionats als Goya de 2020 o bé si obtenim cinc seleccions més en festivals del mateix nivell», va explicar el director que assegura que tot l’equip «està molt content» i que ja assumeixen les fites aconseguides «com un premi», encara que són conscients que la preselecció pel Goya són paraules molt majúscules, però qui sap. 

I és que el projecte va néixer com a un teaser per fer una sèrie però Romance va veure que tenia potencial i es va llençar a la piscina. No sabem si va tenir una premonició però el cert és que va ser una bona decisió perquè «ens va contactar Yaq Distribución, una distribuïdora de Madrid, de les més potents en el món del curtmetratge». Les coses anaven pel bon camí. 
Després d’això, van arribar les 16 seleccions per a diferents festivals internacionals repartits en deu països arreu de la geografia global. Romance, que abans d’instal·lar-se a Andorra fa tres anys, va treballar durant cinc anys com a ajudant de direcció a Barcelona, ja té enllestit el guió d’un llargmetratge amb el mateix protagonista d’Impacto (quina por). Pel que fa a la possibilitat de realitzar una sèrie amb la història del curtmetratge com s’havia plantejat en un principi, ha quedat descartat perquè el director va modificar el final obert d’aquell teaser primitiu per convertir-lo en un de més tancat que fes d’Impacto una narració rodona. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT