PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pres fugat està a Espanya i no serà lliurat al Principat

El reclús té nacionalitat espanyola, per la qual cosa no serà extradit

Per Lídia Raventós

Instal·lacions del centre penitenciari de la Comella.
Instal·lacions del centre penitenciari de la Comella. | MARICEL BLANCH

El reclús en presó preventiva que va sortir del Principat amb un permís mèdic i ja no va tornar no serà extradit al Principat. Segons fonts consultades, l’home ha estat localitzat a València, on s’estaria sotmetent a un tractament mèdic per la malaltia que pateix i, en tenir nacionalitat espanyola, l’Estat veí del sud no preveu la seva extradició a Andorra. Després que el pres no tornés a la Comella en el període que se li havia donat per realitzar la prova mèdica al país veí, la Batllia va activar una ordre de cerca i captura internacional. És en resposta a aquesta ordre que la Policia espanyola hauria detingut a l’acusat per tràfic de drogues però posteriorment l’hauria deixat en llibertat, ja que a Espanya no tindria cap assumpte pendent amb la justícia. 
Algunes de les fonts consultades no van saber aclarir si el judici pendent al Principat es podria dur a terme a Espanya. En tot cas, però, la justícia espanyola preveu penes i sancions molt més baixes per tràfic de drogues, de manera que la sentència seria més laxa. 

 

Els motius del permís

La batlle que porta el cas va decidir donar un permís de 48 hores al pres perquè es pugués fer una prova mèdica «imprescindible» que no es podia realitzar al Principat, donant prioritat al dret a la salut i a la vida del reclús. La Policia andorrana, però, només té competències fins a la frontera perquè no es disposa de conveni amb Espanya, de manera que un cop al país veí, l’home va quedar lliure. 48 hores després del permís, l’home no va tornar a la Comella i poc després la Batllia va ordenar la seva cerca i captura internacional. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT