PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Saetde s’ocuparà de la gestió dels pisos de Gevivasa del Pas

La seva és l’única oferta i preveu un augment de l’1,5% en el preu dels pisos respecte a les quantitats del comú

Per El Periòdic

La façana dels pisos del carrer de la Solana, al Pas de la Casa.
La façana dels pisos del carrer de la Solana, al Pas de la Casa. | Tony Lara

Saetde és qui finalment s’ocuparà de la gestió dels quinze pisos de Gevivasa situats al carrer de la Solana del Pas de la Casa i que haurà de destinar a l’acollida de temporers. La societat gestora del domini esquiable del Pas de la Casa - Grau Roig, però, va ser l’única que va presentar-se al concurs nacional amb caràcter d’urgència malgrat que fins a quatre empreses van retirar el plec de bases. 

La societat podrà allotjar fins a 54 temporers en els 15 pisos del Pas durant aquesta temporada

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va argumentar en declaracions a l’ANA que el concurs era exigent i estava encarat a empreses que desenvolupen la seva activitat comercial o empresarial al poble. «Els pisos no han de tenir un afany de negoci per l’empresa adjudicatària i han de servir per allotjar temporers», va deixar clar. De fet, cal recordar que el comú va decidir cedir els pisos a una empresa encampadana amb l’objectiu de pal·liar la falta d’habitatge entre els temporers durant aquesta temporada. La mesa de contractació va validar l’oferta de Saetde el passat dilluns i posteriorment el comú va aprovar en junta de govern l’adjudicació. La corporació ara està acabant de fer el contracte i la idea és poder lliurar les claus dels pisos abans que acabi la setmana perquè Saetde els pugui posar a punt abans que comenci la temporada d’esquí. Torres va recordar que els pisos estan sense mobles i que cal donar-hi d’alta els serveis essencials. 

Funcionament

La societat, en mans majoritàries de la família Viladomat però també participada pel comú encampadà, tindrà en concessió els pisos durant un termini de sis mesos des de la signatura del contracte. Als quinze apartaments –cinc d’una sola habitació, vuit de dues i dos de tres–, hi podran conviure un màxim de dues persones per habitació. Això representa que Saetde podrà allotjar-hi fins a 54 temporers.

Pel que fa als preus dels pisos, Saetde ha presentat una oferta amb un increment de l’1,5% respecte a les quantitats que establia el comú en el concurs. D’aquesta manera, el preu final per pis, on també s’inclou una plaça d’aparcament i un traster, serà de 406 € per als immobles d’una habitació; 558,25 €, per als de dues; i 710,5 €, per als de tres. El comú rebrà un cànon total per a la sessió dels pisos de 46.800 euros, el que correspon a una quota mensual de 7.800 euros. I la corporació es reserva el dret de poder fer inspeccions i comprovar que l’empresa adjudicatària compleix els requisits establerts en el contracte.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT