El MoraBanc es converteix en l’única estrella del Poliesportiu (91-80)

Els d’Ibon Navarro fan un pas essencial cap al Top16 després de vèncer amb autoritat a un rival directe

Per Miquel López-Egea

Shayne Whittington atura a Mouhammad Faye al Poliesportiu en el partit contra l’Estrella Roja, ahir. | Martin Imatge / BCA

Essencial victòria la que ha aconseguit avui el MoraBanc Andorra al Poliesportiu d’Andorra en imposar-se a l’Estrella Roja de Belgrad per 91 a 80 després de trencar els visitants a la meitat del tercer quart i de fer un pas de gegant cap al Top16.

El partit ha començat amb un ritme i una intensitat molt elevada, amb el MoraBanc per darrere tot i el bon encert. La primera part ha estat molt igualada, encara que en el primer quart, els d’Ibon Navarro havien marxat de cinc punts. En aquest temps, el MoraBanc ha tornat a mostrar el seu canvi d’imatge radical dels darrers partits. La feina s’estava fent molt bé, amb concentració, intentant aconseguir una puntuació tranquil·la i fent un bon paper ofensiu, des dels tres punts i amb les penetracions. De fet, en el primer quart, el MoraBanc havia anotat cinc de 12 triples.

Però en el segon quart, l’Estrella Roja s'ha posat les piles. Aquest fet ha provocat que l’equip del Principat es desconcentrés una mica i cometés més faltes de les que hauria, deixant que els serbis anotessin amb facilitat. No obstant això, Ibon Navarro donava un toc d’atenció als seus i ningú marxava a l’electrònic. Fet que també s’aconseguia gràcies al paper excepcional d’Andrew Albicy, que ahir estava especialment inspirat i que sempre contrarestava els cops dels rivals (quatre de cinc triples a la mitja part). Al final de la primera, el resultat era de 46 a 47 amb un triple en el darrer segon d’Stratos Perperoglou.

Malgrat això, en aquests primers 20 minuts, el resultat hauria pogut estar molt millor si no hagués estat per un arbitratge lamentable que afavoria als rivals i que provocava decisions incomprensibles. Així mateix, també ha arribat una molt bona notícia: Moussa Diagne ha sortit a la pista amb una gran ovació del Poliesportiu d’Andorra i ha donat una dosis de moral a l’equip, encara que el tècnic tricolor no l'ha volgut forçar. Així, a la segona part, tocava picar pedra i treballar per no tenir un greu ensurt a l’EuroCup davant d’un rival que també necessitava puntuar per trencar la mala ratxa. El temps ha començat molt intensament, els dos equips s’estaven igualant en el marcador tota l’estona, practicant unes defenses molt dures i, quan faltaven poc menys de quatre minuts, David Jelínek ha aconseguit trencar el partit i fer que el MoraBanc dominés per anar-se’n al final del quart amb un resultat de 71 a 62. . En el darrer quart, tocava seguir treballant de valent per aconseguir una important victòria.

El darrer quart començava calent, amb decisions arbitrals polèmiques de nou que feien esclatar la ira del Poliesportiu, però el MoraBanc se sabia imposar a tot això i seguia controlant l’Estrella Roja que intentava sumar la victòria. Tot i que els tricolors es quedaven bloquejats per moments, Miki Vitali aconseguia un triple de llegenda que suposava una sentència pels serbis.

Així, en els darrers cinc minuts, els de Tomic han seguit donant guerra, intentant retallar però, quan els rivals colpejaven, el MoraBAnc responia amb un triple de campionat.

Al final, quan faltaven poc més de dos minuts, els tricolor marxaven d’onze per deixar el partit sentenciat. Finalment, amb la victòria de l’AS Mònaco contra el Ratiopharm Ulm per 84 a 81, i amb el resultat de 91 a 80 –per tant amb l’average favorable–, els deures estaven pràcticament fets. Avui, el Top16, és més a prop que mai i, encara que el tècnic Navarro demani prudència, cal somiar. I tenir els ulls posats en el partit d’avui del Brescia.