PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot confia que el pres fugat sigui jutjat a Espanya o a Andorra

Si no pot ser extradit, els òrgans judicials andorrans delegaran en els espanyols

Per Lara Ribas, Victoria Gómez Pérez

Xavier Espot, ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior.
Xavier Espot, ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior. | Maricel Blanch

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va expressar el desig que «passi el que passi», el pres que es va fugar de la Comella durant un permís mèdic a Espanya, acabarà sent jutjat pels fets que presumptament hauria comès a Andorra.

El ministre va explicar que els òrgans judicials, a través del Govern, ja han realitzat la demanda d’extradició, tot i que encara no han rebut resposta. En cas que Espanya no l’extradeixi, per tenir la nacionalitat espanyola, «els òrgans judicials andorrans podrien delegar l’acció en els òrgans judicials espanyols», de manera que fos jutjat al país veí.

La batlle li va concedir el permís mèdic per anar a sotmetre’s a un tractament que no es pot realitzar aquí amb la condició que en el període establert l’acusat tornés a la Comella. Com no ho va fer, la Batllia va activar un ordre de cerca i captura internacional i, segons va dir Espot, la setmana passada se’l va localitzar al país veí del sud. Dimarts a última hora del vespre es va fer públic que havia estat trobat per la Policia espanyola. A Andorra, se l’acusa d’un delicte de tràfic de drogues.

PUBLICITAT
PUBLICITAT