PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vista oral pel recurs sobre els embargaments del ‘cas BPA’

El Superior podria resoldre a mitjans de desembre

Per Lídia Raventós

Un moment del judici del ‘cas BPA’.
Un moment del judici del ‘cas BPA’. | Maricel Blanch

El Tribunal Superior va celebrar ahir la vista oral per jutjar els recursos presentats per diverses defenses dels processats del cas BPA contra l’ordre pronunciada pel Tribunal de Corts que va obligar a un control patrimonial i embargament de cadascun dels béns dels acusats un cop ja havia començat el judici. La decisió va ser notificada als interessats a mitjans de juliol i tenia com a objectiu garantir que el pagament de les sancions dels acusats en cas que finalment siguin condemnats. Una decisió que alguns dels advocats defensors van qualificar de «curiosa», tenint en compte que el judici ja havia començat i que, per tant, si els processats haguessin volgut haurien tingut temps abans de cedir els seus béns a familiars i que els acusats ja feia temps que coneixien les multes a les quals s’exposen. Amb tot, la sospita de la Fiscalia que algun dels acusats hagués fet algun moviment recent va impulsar la decisió.


Durant la vista que va tenir lloc ahir, els advocats també van defensar que mesures cautelars com són els embargaments només poden ser ordenades pel batlle que instrueix el cas i que, un cop la causa passa a Corts i comença el judici, aquest ja no té competència per fer-ho. Des del seu punt de vista, decretar la mesura per assegurar el pagament de la multa atempta contra la presumpció d’innocència, ja que es pressuposa que seran condemnats a fer front a aquesta despesa. 


Per contra, el Ministeri Fiscal va defensar ahir que es tracta d’una pràctica habitual i que el Codi Penal atorga aquesta competència al Tribunal de Corts. A la vista oral també hi van assistir els representants legals dels accionistes minoritaris. 


La decisió del Tribunal Superior sobre si accepta o no el recurs interposat per bona part de les defenses i, per tant, si s’anul·len les mesures cautelars dictades als processats, s’espera cap a mitjans de desembre. Cal recordar que en casos com el de Joan Pau Miquel no s’ha interposat recurs perquè ell ja tenia els béns embargats amb anterioritat a l’inici del judici. Pel que fa a la represa de la vista oral de la causa principal del cas BPA, ara per ara encara no hi ha data. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT