PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cinc càpsules per conscienciar el jovent sobre les relacions tòxiques

Els vídeos estan basats en històries reals

Per El Periòdic

Nombroses autoritats van assistir a la presentació de les càpsules sobre relacions tòxiques.
Nombroses autoritats van assistir a la presentació de les càpsules sobre relacions tòxiques. | Xavier Pujol

La psicòloga Mònica Álvarez i l’expert en ciberseguretat David Julián van presentar ahir cinc càpsules, basades en històries reals que han arribat a l’àrea d’Igualtat del Govern, per conscienciar als joves del perill de les relacions tòxiques, marcades pel control i la gelosia. Els vídeos es difondran a través de les xarxes socials i es projectaran abans de cada pel·lícula als Cinemes illa Carlemany.
«És una manera de visibilitzar les diferents formes que pot adoptar la violència contra les dones», va explicar Álvarez, «identificant les senyals d’alerta que poden ajudar a sortir de relacions que en un principi no s’identifiquen com a tòxiques». Va insistir, a més, que la principal alerta que es poden trobar els joves per detectar si viuen una relació tòxica és el control. «Trobem que el control de les xarxes socials i del mòbil està normalitzat», va alertar la psicòloga. «No veuen de manera estranya que puguis veure quants m’agrada li ha pogut posar algú o que li revisin el mòbil o amb qui estan parlant». Una altra de les tendències que es donen en aquest tipus de relacions és la gelosia extrema, ja que «de vegades relacionem la gelosia amb l’amor i, això que sembla que estigui molt passat, ens ho trobem encara en els nostres adolescents», informa l'ANA.


A l’acte també hi van participar l’expert en ciberseguretat David Julián, que va alertar del perill de la sextorció en aplicacions com Whatsapp o Snapchat, on s’han detectar la major part dels casos d’assetjament sexual entre els joves. A més, va donar les claus per protegir-se a les xarxes socials i evitar xantatges.


Les càpsules són un pas més en què el ministre d’Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, va definir com un «compromís total, en el sentit de fer tot el possible per erradicar completament la violència de gènere en el nostre país». Els vídeos es difondran a través de les xarxes socials, on el Govern comptarà amb la col·laboració d’associacions com Creu Roja, AMIDA, AUTEA, FAAD, Càritas i el FNJA, i també es projectaran als Cinemes illa Carlemany abans de cada pel·lícula. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT