PUBLICITAT

Andorra La Vella

Petició de sis anys de presó per traficar amb 53 grams de cocaïna

La fiscalia també demana per a l’acusat l’expulsió definitiva del Principat

La cocaïna comissada al jutjat abans de la seva detenció, el passat mes d’abril.
La cocaïna comissada al jutjat abans de la seva detenció, el passat mes d’abril. | COS DE POLICIA

«El meu client va arribar a una situació límit. Ho va fer per necessitat», va argumentar ahir l’advocat d’un home resident de 32 anys acusat de traficar amb 53,49 grams de cocaïna, pel qui la fiscalia demana sis anys de presó, una multa de 5.000 euros i l’expulsió definitiva del Principat per un delicte major de tràfic de droga en gran quantitat i distribuïda en centres d’esbarjo i un delicte menor continuat de consum de droga.

Els fets es remunten al passat 7 d’abril, quan la policia, en un control rutinari de documentació, va aturar un turisme Audi de color groc, on viatjava el processat. Els agents van testificar que el van veure «inquiet» i «nerviós» i van decidir registrar-lo, així com revisar el vehicle. A l’home li van trobar 7,56 grams de droga en tres embolcalls; dos a una de les butxaques posteriors dels pantalons i un a la butxaca de la jaqueta. A més, van decomissar 10 dosis més en una bossa de mà i 740 euros de droga venuda durant la setmana. Ja a les dependències policials, i sense cap advocat present, va admetre que a casa tenia «molta més» droga. En el registre domiciliari es van decomissar 33,63 grams dins d’una maleta, situada on va dir l’home, i preparats en dosis.El processat, que es troba en presó preventiva des de la matinada dels fets, va assegurar que en el moment de la detenció es dirigia a trobar-se amb el proveïdor per retornar-li tot el confiscat en el control rutinari. «M’havia donat massa, no sabia què fer amb ella i tampoc la venia pel preu que em va dir», va insistir. 

El ministeri fiscal considera que és un relat «bastant inversemblant i incongruent» i es va remetre a la  conversa de WhatsApp del processat i el proveïdor, en la qual el primer li diu a l’altre que «la cosa va sortint. Tots encantats». L’origen de tot plegat va ser el mes de març, quan el processat va contactar amb un individu de Barcelona, a qui li va demanar droga per vendre-la al Principat perquè feia «dos o tres mesos» que no tenia feina i «econòmicament no estava bé. No volia faltar als meus dos fills», va detallar. El proveïdor va entrar al país amb «uns 60 grams de cocaïna distribuïda en dosis», va relatar. Durant la setmana posterior i abans de la detenció, va vendre 12 dosis de 0,5 grams –la instrucció detalla un total de 12,3– .


Antecedents penals

La defensa va demanar una pena d’un any de presó i una multa de 1.800 euros. Respecte la possibilitat d’expulsar-lo del Principat, els seu advocat demana no aplicar-la perquè té tota la família a Andorra. «Demano disculpes al país que ens ha obert les portes. Demano una oportunitat. No per mi, sinó pels meus fills. Estic penedit», va dir en els al·legats finals. La fiscalia i la mesa, però, van recordar que en els 15 anys que porta al país suma un reguitzell d’antecedents penals: per estafa, per conduir sota els efectes de l’alcohol i donar positiu amb una taxa de «més de 0,8 g/l», i per conduir tot i tenir una suspensió del permís de conducció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT