PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Missatger dels temps moderns

Shangti inaugura la primera exposició al Principat, en la que reivindica millorar el planeta

Diferents moments i obres de l’exposició ‘Art is my hope’ a Caldea, ahir.
Diferents moments i obres de l’exposició ‘Art is my hope’ a Caldea, ahir. | Xavier Pujol

A través de missatges transgressors i de fotografies controvertides, es considera un missatger del temps modern. Raó no li falta: per reivindicar un canvi, cal alçar la veu. L’artista francès, Philippe Shangti, se sent compromès amb el futur del planeta. Tant, que vol sacsejar les consciències i els valors actuals per canviar-lo. Ahir, amb la inauguració a Caldea d’Art is my hope, la primera exposició del fotògraf artístic al Principat, va fer un pas més en el seu objectiu. Sense perdre de vista un de més gran: representar Andorra a la 58a edició de la Biennal de Venècia.

L’artista internacional omple fins al pròxim 23 d’abril la galeria de l’spa termal amb 18 quadres en gran format i vuit escultures que repassen la seva trajectòria artística que, tot i ser curta, és intensa. «És una retrospecció a l’univers que he creat, el qual vull que tothom vegi perquè junts puguem canviar el món». I ho aconsegueix alertant que la contaminació no perdona a ningú. Com a exemple, una preciosa papallona de color blau elèctric que, per sobreviure, respira a través d’ampolla d’oxigen. Shangti també creu que la natura s’acabarà venjant de l’ésser humà. De res servirà venerar a la deessa de la Terra, Gala, en un últim intent de salvar-nos, tal com mostra en una obra. Una altra il·lustra com la societat viu rodejada d’escombraries i de residus sense importar-li. Segons l’artista, el món del luxe no sembla estar preocupat pel deteriorament del planeta i així ho mostra en diverses ocasions denunciant un «consumisme superflu». També denuncia els excessos i la prostitució. 

Foto: Xavier Pujol

L’obra, colorida, provocativa i impactant visualment, no obvia la fascinació que l’artista té pel cos femení, que mostra envoltat d’una estètica pop-art i, inclús, kitsch. L’exposició també inclou un Ferrari tunejat amb l’art i les reivindicacions de Shangti que un col·leccionista minusvàlid li ha cedit. «L’art, com una persona discapacitada, no té límits. És esperançador», va relatar.

Foto: Xavier Pujol

Preparat per la Biennal

Shangti mira de reüll la Biennal de Venècia, que començarà el pròxim mes de maig. L’artista té decidida la temàtica: una denúncia dels actes de la humanitat que comporten l’esgotament del planeta Terra. «Serà una representació agradable, tot i transmetre un missatge tràgic», va indicar, a l’hora que va avançar que ell i el seu equip ja treballen «a poc a poc i bé» de cara a la cita. De tot el batibull d’idees que té, hi ha una que sobresurt per sobre de la resta: «Andorra és un país petit, però no per això s’ha de conformar amb poc. Presentarem una gran exposició a l’altura dels millors artistes del panorama. Sorprendrem i el món ens mirarà», va afirmar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT