PUBLICITAT

Canillo

Canillo acomiada el cap dels urbans que han inhabilitat durant quatre anys

El comú revisa tots els cobraments efectuats per l’agent

Per Meritxell Prat

Vista de l’entrada al Comú de Canillo.
Vista de l’entrada al Comú de Canillo. | SERGI PÉREZ

La junta de govern del Comú de Canillo va acordar ahir acomiadar el cap del departament de circulació que va ser condemnat per apropiar-se diners del cobrament de les multes. Segons va explicar el cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, malgrat que encara no s’ha pogut accedir a l’aute sencer de l’ordenança penal que se li va fer, sí que han rebut un primer escrit on es detalla que se l’ha inhabilitat durant quatre anys per exercir de funcionari. Així, complint amb les sancions previstes a la llei de la Funció Pública s’ha decidit acomiadar-lo. El cònsol també va indicar que se li ha imposat una multa de 4.000 euros.


Mandicó no va poder concretar, en canvi, la quantitat que s’hauria apropiat l’agent, si bé va admetre que es mouria entre els 10.000 i els 15.000 euros. La corporació segueix recopilant informació per mirar d’aclarir la xifra concreta. De fet, la intenció és revisar tots els cobraments efectuats des que fa aproximadament dos anys l’agent en qüestió va passar a ser cap del servei. Una tasca que no és senzilla, especialment per tota aquella documentació anterior a la implantació del nou sistema informatitzat. Fonts consultades van indicar que s’ha demanat a la corporació que es constitueixi com a part, procés que ja està iniciat, per mirar de recuperar els diners sostrets.

Pagaments en efectiu 

Segons va explicar el mandatari, l’agent condemnat es quedava, principalment, els diners de les multes que li pagaven en efectiu persones de fora del país a qui s’havia posat un parany al vehicle. Posteriorment, deixava la sanció com a pendent de pagament.  Gràcies al programa informàtic es van detectar anomalies «i es va començar una investigació interna que fa uns 15 dies ens va permetre esbrinar la situació», va relatar.


Vista la situació, la corporació treballa per minimitzar els pagaments en efectiu, tot i que admet que «és difícil», i millorar el control del cobrament de les sancions mitjançant el sistema informàtic.


Pel que fa al substitut del cap de circulació, el cònsol va explicar que «estem reestructurant el servei» i es preveu, tan aviat com sigui possible, treure un edicte intern per cobrir la plaça. Si no s’aconsegueix, es farà un edicte extern.


El cònsol va concretar que el ja exfuncionari s’ha mostrat penedit i ha admès que s’havia equivocat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT