PUBLICITAT

Andorra La Vella

Birkin canta a Gainsbourg en un espectacle «ambiciós» i «bell»

El 75% de la sala del Prat del Roure d’Escaldes, on actuarà dimecres, ja està ocupada

Jane Birkin durant la seva actuació en el marc del Primavera Sound de Barcelona, el juny passat.
Jane Birkin durant la seva actuació en el marc del Primavera Sound de Barcelona, el juny passat. | EFE / ALEJANDRO GARCÍA

«Es tracta d’un espectacle qualificat d’ambiciós i de màxima bellesa», va explicar l’ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyn Caballero, que ahir va donar els últims detalls del concert Birkin / Gainsbourg: le symphonique, que se celebrarà el dimecres a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. 

Caballero també va avançar les 24 peces de Gainsbourg a qui Jane Birkin tornarà a posar veu durant els, exactament, 103 minuts de durada del concert que representa la primera actuació de Birkin, de gairebé 72 anys, al Principat. En aquest aspecte no hi ha hagut sorpreses, ja que es tracta de les cançons que conformen l’àlbum homònim al concert però sempre cal esperar les petites sorpreses úniques durant cada interpretació. 
 

La icònica ‘Je t’aime moi non plus’ hi serà, però probablement en la versió instrumental de l’orquestra

El programa inclou, això sí, en el medley instrumental, la conegudíssima i icònica Je t’aime moi non plus. És a dir, en principi, no la cantarà sinó que sonarà una versió instrumental sorgida dels 55 instruments de l’Orquestra Simfònica de Perpinyà que acompanyaran Birkin. De fet, l’espectacle Birkin / Gainsbourg: le symphonique arriba a Andorra després de més d’un any de recórrer la geografia planetària i, fins ara, la norma és que aquesta peça apareguda a finals dels 60 soni de manera només instrumental. Per cert que una de les altres peces que, en principi, hi serà però sense la veu de Birkin és Lemon incest, cantada a duet amb la filla comuna de Birkin i Gainsbourg, Charlotte, que va provocar un nou escàndol sonor a la llista protagonitzada pel cantautor. Però tranquils, que no tot serà medley musical, el programa preveu 21 peces amb intervenció vocal de Birkin. 

 

Al 75%

De moment, la sala del Prat del Roure que acollirà el concert està a tres quarts de la seva capacitat, és a dir, s’han venut al voltant de 570 localitats de les 750 totals. Això no deixa de ser una sort per als residents andorrans, ja que, en altres localitzacions les entrades van volar però segons els organitzadors, «a Andorra anem una mica a última hora». Esperem que així sigui perquè seria una pena perdre’s aquest homenatge a Gainsbourg de la veu de Birkin, i reviure per una estona l’essència d’una de les parelles llegendàries del segle XX. Per acabar de convèncer, el preu de les entrades juga a favor: 20 euros la general i 5 euros la reduïda per a joves. 

 

Una artista «normal»

Preguntada per les rareses de suposada diva que Birkin ha demanat per la seva estada al Principat, el titular és que no hi ha notícia. «No és una artista més difícil de tractar que qualsevol altra i és una producció tan difícil d’articular com tota la resta de la temporada», va assegurar l’ambaixadora. Al contrari, Caballero va manifestar que Birkin està «oberta a treballar amb multitud d’orquestres» i que aquest aspecte no havia significat un maldecap. De fet, l’ambaixadora va apuntar que l’Orquestra Simfònica de Perpinyà aplega joves músics encara en formació, juntament amb intèrprets consolidats. 

Les converses per unir esforços «organitzatius, econòmics i de comunicació» entre l’ambaixada i el comú escaldenc per fer realitat aquest espectacle van començar a principis d’any. «El pressupost estava tancat però era una gran oportunitat i una gran artista», va recordar la cònsol major de la parròquia, Trini Marín. 

 

Una cinquantena d’alumnes del Lycée entrevistaran l’artista

Una cinquantena d’alumnes del Lycée Comte de Foix ja treballen aquests dies en la bateria de preguntes que plantejaran a Jane Birkin i que emetran a través del seu projecte de ràdio web. Els joves aspirants a periodistes participen en aquesta iniciativa que impulsa l’ambaixada francesa que els aproximen a escenaris professionals i representen un «estímul perquè suposa accedir a una persona que, a priori, ells consideren inaccessible», va explicar l’ambaixadora francesa, Jocelyn Caballero. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT