PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pas per Catalunya de la Vuelta obre opcions a Andorra

Una ciutat del territori veí servirà per connectar amb el Principat

Per El Periòdic

Pas del pilot per territori lleidetà a l’edició passada.
Pas del pilot per territori lleidetà a l’edició passada. | ASO

La pròxima edició de la Vuelta a Espanya tornarà a passar per Andorra. El 19 de desembre es presentarà a l’Auditori d’Alacant la pròxima edició de la ronda, que comptarà de nou amb alguna etapa al Principat. Del recorregut encara no es coneixen massa detalls, però es confirma que Catalunya també tornarà a ser present al traçat, fet que obre opcions d’itinerari al Principat per no haver de neutralitzar etapes.

Són moltes les especulacions que existeixen encara en quan al recorregut definitiu de la Vuelta. EL PERIÒDIC va avançar la setmana passada que la ronda espanyola repetirà el 2019 a Andorra, però encara queda per definir de quina manera. L’entrada de Catalunya permet que no es neutralitzi l’etapa per arribar al país, com va succeir el 2015 des de Castelló. També hi ha la possibilitat que el recorregut transcorri per territori francès, com en edicions anteriors per internacionalitzar la cursa, fent que la direcció del pas per Andorra pugui transcorre de sud a nord, o a l’inrevés.

El vinent serà el tercer any consecutiu que Catalunya forma part del calendari de la Vuelta a Espanya. El 2017 es va produir un final d’etapa a Tarragona, mentre que l’estiu passat Lleida va tenir instal·lada una sortida, per acabar la jornada a Naturlandia. El dia següent l’etapa va transcorre íntegrament per territori andorrà, començant per Escaldes-Engordany i finalitzant al coll de la Gallina.

PUBLICITAT