PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les activitats esportives s’aturen i es traslladen

Els abonats podran usar altres instal·lacions comunals del Principat

Per Anna Ribas

La piscina d’Els Serradells durant l’incendi, ahir.
La piscina d’Els Serradells durant l’incendi, ahir. | El Periòdic

L’incendi als Serradells afecta els gairebé 3.800 usuaris que hi duien a terme un gran ventall d’activitats. Per això, el Comú d’Andorra la Vella va comunicar que els abonats podran fer ús de la resta d’instal·lacions esportives comunals del país presentant el carnet i que estan treballant per a la reubicació dels usuaris de l’escola de natació. En aquesta línia, el director tècnic del club, Sergi Rayo, va informar que el Complex Esportiu d’Encamp, el Col·legi Janer i el Lycée Comte de Foix van oferir les seves piscines. «Entre cursets i club tenim uns 700 nens que s’han de reubicar ja», va afegir.

Aquest cap de setmana s’havia de disputar el Trofeu Hipocampus al centre però l’han hagut de traslladar al Complex d’Encamp. «Tinc ganes de plorar. Acabo d’estar als Serradells i està tot destrossat. He entrat amb el permís de la Policia i els Bombers perquè teníem la competició de dissabte i hi havia els trofeus al despatx. M’hi han acompanyat i m’han ajudat a descarregar-los. He vist el centre molt malament.», explicava.

L’incident ha alterat el calendari d’entrenaments dels esportistes. Rayo va apuntar que «tenim un Campionat de Catalunya Infantil-Júnior al desembre i aquests nens no poden parar de nedar». Així mateix, l’entrenadora de natació artística, Lara Alvarado, va subratllar que «aquest cap de setmana hi ha el Campionat de Catalunya i està clar que fins dissabte no podrem entrenar. Estem a l’espera del que ens digui el comú perquè són ells qui ens han de ressituar. Hem estat buscant altres opcions però no és fàcil perquè la piscina dels Serradells és la més gran i cada instal·lació té la seva pròpia organització». 

Malgrat que la piscina sigui l’espai més malmès, hi ha altres disciplines que esperen els informes pericials. L’entrenadora de gimnàstica rítmica, Meri Torres, va constatar que «en principi el pavelló no està tocat i hi ha la possibilitat que hi puguem entrenar demà [avui] però no sé com estarà pel fum i l’aigua. De moment hem decidit anul·lar-ho». «La sort ha sigut l’hora perquè no hi havia ningú, si hagués passat a les sis de la tarda amb totes les activitats en marxa, hauria estat tràgic», va concloure. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT