PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Cooperativa presenta un recurs a la Batllia per la plataforma de FEDA

Dallarès espera que es "posi ordre i es compleixin les normes"

Per El Periòdic

Un autobús de la Cooperativa Interurbana.
Un autobús de la Cooperativa Interurbana. | Arxiu ANA

Cinc mesos després que s'obrís el concurs públic per tirar endavant una plataforma de mobilitat intermodal, els actors implicats encara no estan d'acord amb les regles a seguir. La Cooperativa Interurbana Andorrana ha interposat una demanda davant la secció administrativa de la Batllia contra el concurs convocat per FEDA. Segons el comunicat publicat a la seva pàgina web, tant el Govern com FEDA intenten, "de forma subreptícia", delegar la gestió del transport. Amb el nou recurs, el president de la Cooperativa, Gabriel Dallarès, espera que la Batllia "posi ordre i es compleixin les normes".

Amb l'objectiu d'integrar tota la mobilitat del país, el Govern, delegant a FEDA la redacció del plec de bases, va treure a concurs públic el mes de juny una aplicació que agruparia tota la informació sobre places d'aparcament lliures o temps d'espera a les parades i, alhora, servís als comuns per recopilar dades sobre la manera com la gent es mou al Principat. Una delegació de competència que, com denuncien des de la Cooperativa, no va ser publicada al BOPA, un requisit de validesa que imposa el Codi de l'Administració per a qualsevol delegació de competència.

Segons l'escrit, a l'entendre que "FEDA no té competència per implementar i mantenir una Plataforma Intermodal de mobilitat, sinó únicament per gestionar l'energia elèctrica", la Cooperativa Interurbana va interposar un recurs administratiu al concurs. Ho va fer emparant-se en la sentència del mes de març del Tribunal Superior de Justícia, que va afirmar que la plataforma gestora que volia impulsar el Govern per delegar la gestió del transport regular de viatgers era "contrària a dret" perquè "l'autoritat del transport correspon de forma indelegable al Govern, tal com disposa la Llei del transport per carretera".

El consell d'administració de FEDA va desestimar el recurs, argumentant que la contractació que sortís del concurs públic no seria una plataforma gestora, sinó una eina informàtica que pugui ajudar a la gestió de la mobilitat el transport. Tanmateix, per a la Cooperativa, la involucració de la companyia elèctrica continua sense ser legal perquè "a part de ser contrari a la literalitat dels plecs de bases del concurs, oblida que FEDA tampoc podria contractar ni tan sols una eina informàtica (...) atès que aquesta contractació segueix estant fora del seu objecte social". Amb tot, el concurs continua endavant fins que no hi hagi una sentència de la Batllia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT