PUBLICITAT

Andorra la Vella

Volen tombar el ‘Che’

El MoraBanc s’enfronta al Fuenlabrada amb l’objectiu d’assolir una posició entre els set primers

Per Joan Josep Blasco, Anna Ribas

Upshaw, en el partit de l'EurCup contra l'Estrella Roja.
Upshaw, en el partit de l'EurCup contra l'Estrella Roja. | BCA / Martín imatge

El BC MoraBanc Andorra viatja a la Comunitat de Madrid per enforntar-se avui a les 18.00 hores al Montakit Fuenlabrada. El Pavelló Fernando Martín serà testimoni d’un duel entre dos equips que es troben en una situació molt igualada: ambdós han guanyat quatre partits a la Lliga Endesa i n’han perdut cinc. Tot i això, l’average fa que els andorrans es trobin en la novena posició de la taula mentre que els madrilenys estan en l’onzena. Avui, els dos conjunts buscaran trencar amb l’empat, ja que  necessiten la victòria per poder anar a la Copa del Rei. 

Ibon Navarro, entrenador del MoraBanc, va considerar que el fet de jugar fora de casa els perjudica: «M’espero un partit molt difícil pel rival, per jugar en una pista tan calenta com la del Fuenlabrada. Estan jugant amb moltíssima energia a casa i això els fa molt perillosos». Tot i això, l’aler Reggie Upshaw va valorar que «l’equip ha crescut. Després de la victòria contra el Reial Madrid, que és un equip de llegenda, ens hem adonat que podem competir contra qualsevol. Es va guanyar al Baskònia, es van fer bons resultats a l’EuroCup, es va vèncer el Brescia i l’Estrella Roja. L’equip està bé, en bona línia i confiança». Quant al rival, va constatar que «ja els hem vist jugar i és un equip amb grans jugadors que són intel·ligents. Haurem d’ajustar-nos molt bé en defensa per intentar que no juguin còmodes i forçar les seves pèrdues».

Navarro: «La competició europea els ajuda a posar en la dinàmica de l’equip a jugadors que estan una mica baixos de forma»

Els de Néstor 'Che' García arriben al matx després de perdre dimecres a Lituània. En aquesta línia, l’escorta manresà Marc Garcia, va destacar que tot i haver estat un trajecte llarg d’entre 12 i 14 hores, «el viatge no pot ser una excusa, hem d’estar units per superar les dificultats, ens hem d’ajudar mútuament». De fet, per a Navarro, «la competició europea, al marge del cansament que suposen els desplaçaments, els està ajudant a posar en la dinàmica de l’equip a jugadors que estan una mica baixos de forma. Hem vist que jugadors com Marc Garcia i Paco Cruz estan preparats per fer un pas endavant enfront de la baixa de Marco Popovic». El croat serà baixa en aquest partit perquè va patir una lesió muscular a l’isquiotibial de la cama esquerra. 
El preparador va subratllar que «és un partit important perquè volem que, de cara a les finestres FIBA volem seguir estant en la lluita per intentar posar-nos entre els set primers». Pel que fa al jugador Moussa Diagne, tot indica que podrà jugar el matx. «Va entrenar sense problemes greus i espero que segueixi igual i estigui disponible», va declarar Navarro.

Per la seva part, Upshaw va explicar que «em sento bé, els companys i els tècnics m’estan ajudant des del principi i no estic pendent de si jugo més o menys minuts sinó d’ajudar amb el que pugui. No estaria més content si jugués 20 o 30 minuts i perdéssim, que quan en jugo cinc o 10 i vencem. La idea és formar part d’un equip guanyador i contribuir en ell amb la meva feina i fer-ho el millor que pugui». 

Les dades

Els precedents són negatius per a l’equip andorrà, ja que el Montakit Fuenlabrada i el MoraBanc s’han enfrontat al Pavelló Fernando Martín en quatre ocasions i han perdut en tres d’aquestes. Tot i això, el conjunt del Principat compta amb el màxim anotador de la Lliga Endesa: el base Dylan Ennis, amb una mitjana de 17,1 punts. A més, en el duel d’avui s’enfrontaran els dos millors recuperadors de la competició: Rafa Luz, en primera posició, i Tomás Bellas, en la segona. D’altra banda, Stevic i Diagne van militar en un passat en l’equip madrileny mentre que Daniel Clark va dur la samarreta del MoraBanc.
La victòria contra el Reial Madrid va marcar un punt d’inflexió pels de Navarro. Des d’aleshores fins i tot s’havien guanyat el sobrenom de matagegants i, tot i perdre dissabte passat en el partit contra l’Unicaja, el recorregut de les últimes setmanes de l’equip andorrà està sent molt positiu.

Marc Garcia, una de les sensacions de l’inici de temporada

El Montakit Fuenlabrada compta amb un jugador que està creixent a pasos de gegant. Marc Garcia, sorgit de l’FC Barcelona Lassa, afronta la seva primera temporada al conjunt madrileny amb una progressió evident, que l’ha fet ser en molt poc temps un dels jugadors més estimats per l’afició del Montakit. Les seves actuacions destacades a la Lliga Endesa l’han portat a ser convocat pel seleccionador, Sergio Scariolo, per enfrontar-se la setmana vinent a Turquia i Ucraïna en partits de la fase de classificació per al Mundial del 2019. És l’únic debutant a la llista. És un dels jugadors a tenir en compte. És el quinzè més valorat a l’ACB amb una mitjana de 14 crèdits. En els sis partits que ha jugat promitja 11,7 punts. «Estic treballant dur, però encara no he fet res. Així que s’ha de seguir endavant», assegura l’aler manresà per la seva entrada a la selecció espanyola i el seu paper al Fuenlabrada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT