PUBLICITAT

Andorra la Vella

Unes flames que s’emporten records

Els Serradells és un centre esportiu al qual la població andorrana s’hi sent molt vinculada

Per Anna Ribas

El Centre Esportiu dels Serradells després de l'incendi amb la bastida cremada, ahir.
El Centre Esportiu dels Serradells després de l'incendi amb la bastida cremada, ahir. | MARICEL BLANCH

Les primeres passes a l’escola bressol, aprendre a nedar, els estius prenent el sol a la piscina exterior, les hores de gimnàs, esport i activitats dirigides. El Centre Esportiu dels Serradells ha vist créixer a tota la població andorrana durant 27 anys, i ahir el van atacar les flames. Però el fum negre no només es va endur materials, sinó molts records de tots els usuaris.

Hocine Haciane, exnedador de la federació, va explicar que va sentir desolació i que el va impactar moltíssim. «És una piscina olímpica on hi ha hagut moltes competicions i concentracions. Els millors atletes del món hi han nedat. Ha vingut Mireia Belmonte o Aleksandr Popov, un nedador que l’any 1994 va fer un rècord del món en aquesta piscina. Jo hi vaig aprendre a nedar, han sigut tants moments... Se m’ha trencat el cor de veure com ha quedat la piscina», va assegurar.

Nadia Tudó: «Tota la vida del centre ha desaparegut, els records s’han esfumat»

En la mateixa línia, la nedadora federada Mònica Ramírez, va indicar que el primer que va pensar va ser «s’està cremant la meva segona casa». A més, va declarar que 20 minuts abans de l’incendi havia estat als Serradells. «Gairebé em poso a plorar, és la piscina que m’ha vist créixer i guanyar més vegades, on més hores he passat. Sentia impotència de veure com cremava tot. Sort que no va passar a les sis de la tarda perquè tots els cursos i activitats es fan a la part del centre que s’ha cremat. No hauria acabat de la mateixa manera. Va ser molt impactant, una pena», va afegir.

Conxita Marsol, cònsol major de la capital, va afirmar que «Els Serradells és patrimoni de la parròquia. Tots, d’una manera o una altra, l’hem utilitzat. És una instal·lació molt estimada a Andorra la Vella. Tenim una gran pèrdua». Nadia Tudó, filla d’un dels treballadors del centre que n’ha estat usuària durant molts anys, va constatar que el primer que va fer va ser trucar el seu pare perquè estava preocupada per ell però que ja era fora quan el va localitzar. «No m’ho podia creure, era un desastre, s’estava cremant tot. Tota la vida al voltant del centre ha desaparegut, els records s’han esfumat», destacava.

L’abonada Montse Garcia va subratllar que «se sent tristesa quan descobreixes com ha quedat l’interior, veure-ho et trenca el cor». No obstant això, va afegir que «tot el que es pugui reparar amb diners només són això, diners. El que no té preu són les vides, especialment les dels nadons». Així mateix ho va constatar l’entrenadora de gimnàstica rítmica Meritxell Torres: «vaig sentir molta angoixa perquè tenia la meva neboda a la guarderia i, fins que no em van assegurar que estava bé, va ser un patiment. Estàvem en xoc, pensàvem que es cremaria sencer. Va ser terrible veure com tants anys podien acabar en cendres».

Encara no han pogut entrar els pèrits i hi ha parts del centre de les quals se’n desconeix completament l’estat. Aquest és el cas de la sala de gimnàstica artística que es troba en la planta -4. Míriam Torra ha passat moltes hores en ella, primer com a gimnasta i ara com a entrenadora. «Hi hem passat molts anys i esperes que et diguin que la sala estigui intacta, que no estigui cremada o no s’hagi inundat. Avui dia encara no en sabem res amb certesa i comença a ser una mica feixuc», va apuntar.

Meritxell Torres: «Va ser terrible veure com tants anys podien acabar en cendres»

Ara toca mirar cap al futur i treballar de valent per poder recuperar l’activitat al centre. Malgrat l’estat actual, els Serradells encara serà l’escenari de moltes experiències i on espai on seguirà creixent gent. Tudó va ratificar que «això seguirà endavant i esperem que d’aquí poc el centre esportiu pugui tornar a obrir les portes. La piscina necessitarà temps però la resta no tant». L’entrenadora de natació artística Lara Alvarado també és positiva i va al·legar que ara «queda esperar poder tornar el com més aviat millor a la normalitat per continuar sumant moments, persones i emocions»

Seguint el mateix relat, l’exnedador Toni Vidal va considerar que «dol molt veure els vídeos, quan veus que allà has creat èxits i il·lusions, has vist al teu pare plorar en veure’t guanyar... Ara s’ha de mirar de remuntar i que tots els infants que tinguin somnis dins del món de l’esport puguin complir-los als Serradells perquè és el gran complex esportiu d’Andorra»
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT