PUBLICITAT

Ordino

Ple en el concert de Santa Cecília de l’ONCA

La Fundació ha celebrat els 25 anys amb 170 músics a l’escenari

Per El Periòdic

Un instant del concert de Santa Cecília.
Un instant del concert de Santa Cecília. | ANA / M. P.

La Fundació ONCA va celebrar ahir el Concert de Santa Cecília a l’Auditori Nacional d’Andorra amb motiu del 25è aniversari de l’entitat. L’actuació va comptar amb 170 músics sobre l’escenari. A més, es va fer l’estrena de la cantata Del roc al rock passant pel barroc, encarregada a l’autor andorrà Iñaki Rubio amb motiu d’aquest aniversari. El director de l’orquestra, Albert Gumí, va explicar que aquesta actuació va pretendre «fer un repàs divertit de la història de la música», començant per la més primitiva, passant per altres estils com la medieval, la clàssica, la grega, la romàntica i el jazz, fins a arribar al «rock de les bruixes», que representa l’actualitat.


El repertori ha representat «una formació» per als joves, va dir Gumí. A més, va destacar la dificultat que suposa també «escriure per una gran orquestra de més de 170 nois i noies». Pel que fa a la coordinació, el director va manifestar la importància que tothom «faci bé la seva feina», ja que «la música és un equip». «Cada instrument ha d’aprendre com i quan ha de sonar per coordinar-se amb els altres» i aquest fet «suposa un gran creixement pels joves en l’àmbit musical, humà i artístic», va concloure.

Objectius 

Per la seva banda, Rubio va ressaltar que la seva intenció era «explicar aquest recorregut de la música a partir del personatge que és la seva musa i que inspira els músics», en referència a Euterpe, interpretat l’actriu andorrana Irina Robles, guiant el públic a través de l’humor i la ironia. Així, Rubio volia que «els infants puguin entendre totes les cançons i tot el que diu la musa» i que, a la vegada, «sigui interessant pels adults», ja que s’unien dos tipus de públic.


Aquest esdeveniment també va tenir un caràcter solidari per part de la Fundació ONCA, participant en la recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana. Els assistents van portar joguines sense embolicar adreçades a infants d’entre els 0 i els 16 anys. Aquesta iniciativa es troba emmarcada en la 26a campanya de recollida de joguines. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT