PUBLICITAT

El MoraBanc ja és vuitè i acaricia classificar-se per a la Copa del Rei

Jelínek confia en assolir els dos objectius marcats i destaca el paper de l’equip després del Reial Madrid

Per Miquel López-Egea

El MoraBanc se situa després de la darrera jornada de la Lliga Endesa –i just abans de l’aturada per seleccions–, en vuitena posició, una plaça que va aconseguir després de vèncer dissabte al Montakit Fuenlabrada a domicili, per 78 a 95, en un partit molt treballat, i després que el Tecnyconta Saragossa guanyés ahir al Divina Seguros Joventut per 112 a 66. Per tant, els d’Ibon Navarro han pujat un esglaó més a la taula de l’ACB i tenen el fet de poder jugar la Copa del Rei un poc més a prop.

En aquest darrer mes, tot ha canviat i, després de vèncer al Reial Madrid a casa seva, l’equip s’ha mostrat intractable i, si ha perdut, ha estat oferint molta guerra i una bona imatge. Ara, és el setè millor atac de la competició, ja no és la pitjor defensa i l’encert, tant de dos com de tres punts, està millorant. A més, és el millor equip en el rebot ofensiu i cada dia pateix menys pèrdues.

El MoraBanc té el setè millor atac de la competició, ja ha millorat molt en defensa i també en l’encert

Per aquest motiu, David Jelínek va explicar ahir a EL PERIÒDIC, que l’equip se situa «en el millor moment de la temporada, molt més que al principi, quan ens costava molt tot» i va recordar que en el duel contra el Fuenla «es va saber mantenir el cap fred». A més, segons el txec, les claus del bon nivell que està mostrant l’equip són «la defensa» i «la confiança», dos aspectes que han anat en creixement des del duel contra el Reial Madrid, «en aquell moment no teníem res a perdre, tots ens vam deixar anar una mica i vam tenir alegria jugant, va arribar en el millor moment». Des de llavors, l’equip ha estat capaç de «treure’s pressió, perquè estàvem bastant malament» i ara «som capaços de fer les coses bé contra qualsevol». «Aquell dia vam donar el canvi», sentenciava el jugador. 

Els objectius, a prop

 Per altra banda, Jelínek es va mostrar molt optimista amb els objectius de la temporada i ja els veu molt a prop: «Encara que hi ha certes coses i alguns detalls a millorar, estem en un bon moment i el Top16 de l’EuroCup està molt a prop perquè només ens cal fer el darrer pas per classificar-nos, i el volem fer ja». Respecte a la Copa del Rei, l’altre objectiu del MoraBanc plantejat des del principi de la temporada, va reconèixer que el duel contra el Fuenla, «va ser molt importat, sobretot ara que ve la finesta FIBA». En aquesta línia, va remarcar que «hem de guanyar el màxim de partits possibles perquè ens agradaria entrar-hi, tot i que sabem que no serà gens fàcil, ho tenim a prop però ens falta un poc més».

Jugador de referència

Des dels primers partits, Jelínek s’ha convertit en una peça referent d’Ibon Navarro i ha aconseguit una mitja de 8,1 per partit i 5,7 de valoració, a més de capturar un rebot ofensiu i 2,2 per enfrontament. En aquest aspecte, va assegurar que «em trobo amb molta tranquil·litat jugant» i que «tots estem un poc millor». «Jo m’adapto bastant bé ara i faig el que em toca, les coses que sé fer dins del paper que puc tenir, com cada membre de l’equip», reiterava. «Estic molt content per com estic jugant i també per les ajudes que aporto a les victòries», puntualitzava i reconeixia que «al principi em costava anotar en algunes situacions que ara aconsegueixo, ara tot és més fàcil».


 

PUBLICITAT
PUBLICITAT