PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els pèrits comencen a avaluar els danys de l’incendi d’Els Serradells

La llar d'infants serà un dels primers serveis a restablir-se

Per El Periòdic

Pèrits, tècnics, bombers i representants del Comú, aquest matí.
Pèrits, tècnics, bombers i representants del Comú, aquest matí. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Després que la Policia custodiés el centre esportiu Els Serradells durant el cap de setmana, ahir van començar els treballs de peritatge per avaluar els danys de l’incendi. Els experts, tant de les asseguradores del Comú d’Andorra la Vella com de les empreses licitadores de les obres, determinaran l’afectació que pateix l’edifici. A l’espera dels informes, que tardaran uns dies o inclús setmanes, la corporació es va mostrar confiada a poder reobrir les zones que no es van veure afectades pel foc en «un termini de temps relativament breu».

Els pèrits van començar la inspecció i la valoració del sinistre ahir a primera hora del matí i s’allargaran durant dies. A la primera inspecció ocular efectuada a l’interior del complex esportiu va accedir-hi un grup reduït escortat pels Bombers, encapçalat per la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, i diversos tècnics del comú. Els informes dels experts, com la investigació coordinada dels Bombers i la Policia, han de determinar l’origen i les causes del foc, i els danys ocasionats, a més de la responsabilitat dels fets. A l’espera dels informes finals, però, els cossos especials ja van avançar divendres que l’incendi l’havia originat una espurna d’una soldadura a la bastida de l’edifici, mentre es diuen tasques de millora de la façana del centre. En aquest sentit, Marsol va explicar que un operari va intentar apagar les flames, però «es va atabalar molt» i no va poder fer res per evitar que es propaguessin. El peritatge tindrà l’última paraula.La cònsol va avançar que es tractava d’un «lamentable accident» i que es va produir «sense cap intencionalitat».

Tot i que algunes zones del complex estan «intactes», segons Marsol, com el gimnàs, diverses sales d’activitats, els vestuaris, l’aparcament o l’escola bressol –aquest últim equipament es troba en un edifici annex al principal–, el comú no les reobrirà fins que el peritatge no corrobori la fiabilitat de l’estructura de l’edifici. De moment, els Bombers consideren que encara no és fiable després de les primeres tasques d’observació visual realitzades. Els danys a la coberta i la façana, sobretot a la part de la piscina, sí que són de consideració i van quedar «molt malmeses», va anunciar el director adjunt del cos, Jordi Farré.
El centre continua tancat i precintat, però des d’ahir operaris del comú s’encarreguen de la seguretat del perímetre en substitució de la Policia.

Més dies reubicats

La cinquantena d’infants de l’escola bressol continuaran reubicats als centres d’El Llamp d’Andorra la Vella i a l’escola de Santa Coloma, com a mínim, durant tota la setmana, va anunciar ahir la corporació, que va donar per segur que podria ser un dels primers serveis a restablir-se si es garanteixen els accessos. El tram del camí del Rec de l’Obac a la zona segueix restringit al pas. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT