PUBLICITAT

Canillo

El present i el futur

Andorra reconeix els resultats dels atletes nacionals i els èxits de l’esport del Principat

Per Miquel López-Egea

Mònica Dòria, reconeguda com a millor esportista femenina d’esports d’estiu pels resultats d’aquesta temporada.
Mònica Dòria, reconeguda com a millor esportista femenina d’esports d’estiu pels resultats d’aquesta temporada. | Maricel Blanch

La Nit de les Estrelles va reconèixer i premiar, un any més, l’esforç dels esportistes i de totes les persones que treballen per fer, dia a dia, l’esport nacional més gran. 

En aquesta edició, en categoria sènior, es va premiar a Ferran Teixidó pels resultats al Circuit Mundial de Quilòmetre Vertical, a Mònica Dòria per les novenes posicions als Campionats d’Europa júnior i a la Copa del Món absoluta, a Irineu Esteve pels resultats als Jocs Olímpics i pel podi a la Copa d’Europa de Campra, Suïssa, i a Mireia Gutiérrez per la seva magnífica temporada. 

«Estic molt content per aquest premi, és un reconeixement per finalitzar la temporada, sobretot ara que acabo amb l’equip de la Federació», explicava Teixidó. «És un premi compartit, espero que els meus companys, el Marc o l’Òscar Casal, el puguin rebre l’any vinent, estem en un bon moment», afegia. 

Per la seva banda, Gutiérrez va reconèixer que «sempre fa il·lusió» i que «ajuda a seguir motivada». Pel que fa als primers resultats, va explicar que «ha fet errors tontos de línies» i va confiar en què «d’aquí poc arribin els resultats, si no n’hi ha cap, estic molt a prop», puntualitzava. «Estic molt contenta de tornar a rebre el premi, ha estat una temporada on he tingut els millors que he tingut mai», comentava Dòria per la seva part. 

Pel que fa a la categoria promesa, es va premiar a quatre figures que amb els seus resultats de ben segur que donaran molt a parlar els anys vinents: Nahuel Carabaña, Victoria Jiménez, Sergi Casabella i Carola Vila. Destaca sobretot el resultat de Jiménez, que es va emportar la victòria al Roland Garrós sub-13, a més d’altres prestigioses victòries. «Aquests premis ajuden a motivar a la gent esportista, són una manera de continuar», indicava Carabaña, que aquest any canvia de club: «He buscat el millor per mi professionalment». 

Així mateix, per equips, els premiats van ser la selecció nacional de vòlei platja per la victòria a l’Europeu dels Petits Estats d’Edimburg, la selecció nacional absoluta d’hoquei patins pel sisè lloc a l’Europeu de la Corunya i la selecció nacional femenina de bàsquet 3x3 pel seu paper als Jocs del Mediterrani. 

A més a més, destaca el premi del millor esdeveniment esportiu, que aquest any se li ha donat als Jocs Special Olympics 2018. Per un altre costat, es va reconèixer a Joan Besolí Baco, a Patrice Lozano Oralli, a Òscar Sonejee, al MoraBanc Andorra, a Toni Bernadó, a Jordi Casellas, a la Creu Roja Andorrana, al Projecte Gol Solidari, al 30è Gran Premi Principat d’Andorra de Vella i a Albert Coma, expresident de la Federació Andorrana d’Esquí per la seva tasca en la gestió i organització dels diferents esdeveniments de prestigi del país. 

Tot això va ser en un esdeveniment en el qual van assistir un gran nombre d’autoritats del Principat. Durant l’acte, la ministra de Cultura, Joventut o Esports, Olga Gelabert va comentar que aquest acte serveix «perquè l’esport del país faci pinya» i per «fomentar-lo». A més, va tenir un record emotiu pels Special Olympics, un esdeveniment que «va fer treure un somriure a tots els esportistes». 

En aquesta línia, va assegurar que «malgrat ser petits, tenim molts esportistes a l’elit, competint en importants esdeveniments internacionals i que treuen bons resultats», va recalcar i va afegir que el Govern sempre estarà al seu costat, «apostant per la base i per les infraestructures». Finalment, va recordar que durant aquesta legislatura s’ha creat l’Agència Andorrana Antidopatge i que «durant les pròximes setmanes s’aprovarà la Llei de l’Esport».

PUBLICITAT
PUBLICITAT