PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El centre de residus tracta un 16% més de deixalles en els últims mesos

L’electricitat venuda generada en el centre augmenta un 80%

Per El Periòdic

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, durant la comissió, ahir.
La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, durant la comissió, ahir. | SFGA / C. Esteve

La comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus (CTR) es va reunir ahir per fer el balanç del funcionament del centre entre el maig i l’octubre d’aquest 2018. En aquest temps, es van registrar un augment del 16,15% dels residus tractats respecte al mateix període de l’any anterior, cosa que va permetre augmentar l’electricitat venuda en un 80%. En total es van tractar 24.529,88 tones de residus.

Aquest augment es va donar per l’increment dels residus assimilables a urbans (els que provenen de comerços i indústries però que es componen de forma similar als de les llars), que van pujar un 21,58%, tot i que es van reduir un 4,82% els residus sòlids urbans (els que es generen a les llars). A més, van créixer els residus importats de la Cerdanya, que van ser de 4.566,52 tones. L’augment està dins del que preveu el conveni, que és d’un màxim de 10.000 tones anuals.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va recordar que aquestes xifres es van assolir gràcies als bons resultats de la campanya de foment de la recollida selectiva, que va permetre incrementar el reciclatge de setembre del 2017 a agost del 2018. Concretament, en aquest termini es va incrementar en un 46% la recollida selectiva dels envasos respecte a la mitjana del 2012 al 2016. Igualment, la recollida del vidre va créixer en un 10% en els mateixos períodes i la del paper i cartó ho va fer en un 27%.

Pel que fa al control de les emissions del CTR durant aquest període, es continua respectant el llindar normatiu permès, i només s’han registrat tres ultrapassaments puntuals pel que fa al monòxid de carboni i els òxids de nitrogen. 
D’alta banda, la gerent del CTR, Cristina Rico, va presentar una nova aplicació digital que s’oferirà als veïns de la zona per tal de millorar la comunicació entre les dues parts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT