PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Desmantellat un grup criminal per robatoris a la Seu d'Urgell

Els tres detinguts han ingressat a presó perquè tenen antecedents

Per El Periòdic

Comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell.
Comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell. | Ràdio Seu

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal al qual consideren com els autors d'almenys tres robatoris en habitatges de l'interior de Catalunya, un dels quals va ser a la Seu d'Urgell. Els altres dos es van produir a les poblacions de Gironella (Berguedà) i el Brull (Osona). Els tres detinguts, que tenen entre 21 i 25 anys i viuen a Barcelona, ja han passat a disposició del Jutjat de Manresa, que n'ha decretat l'ingrés a presó de manera preventiva.

Segons ha informat la policia, la investigació va començar l'octubre passat. Els agents van localitzar un grup de persones residents a Barcelona que tenien diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni. Fruit de diverses gestions policials, els investigadors van relacionar aquest grup amb tres robatoris que hi havia hagut a l'Alt Pirineu i a la Catalunya Central. I és que tots els robatoris compartien el mateix modus operandi: forçaven les finestres o portes corredisses de la planta baixa de les cases i entraven a l'interior. 

Davant d'això, el 21 de novembre passat un operatiu policial va permetre detenir tres membres del grup a Manresa. El mateix dia també van poder recuperar tres armes de foc que s'havien sostret en un dels robatoris. L'endemà de les detencions la policia va fer un registre al domicili dels presumptes autors, on van localitzar i recuperar una part dels objectes sostrets.

Als presumptes delinqüents se'ls atribueix tres robatoris amb força en domicilis i també un delicte de pertinença a grup criminal. Dissabte passat van passar a disposició judicial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT