PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'Inntec reivindica el paper de les dones en la tecnologia

Calvó reafirma l’aposta per la innovació com a element de competitivitat

Per El Periòdic

Taula rodona 'Finançament i inversors' en el marc de l'Inntec.
Taula rodona 'Finançament i inversors' en el marc de l'Inntec. | B.N.

La tercera edició d'Inntec ha reivindicat el paper de les dones en la tecnologia. La presidenta d'Hispasat Elena Pisonero ha obert la jornada juntament amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, qui ha reafirmat l’aposta per la innovació com a element de competitivitat. Elena Pisonero ha assegurat, per la seva part, que "la revolució tecnològica en què estem immersos necessita més valors humans i unes empreses més ètiques".

Posteriorment, Sergio Colado ha parlat sobre 'la dona en la revolució 4.0' afirmant que cal comptar més amb elles. Aquest, però, segons Colado, és un repte que requereix un canvi cultural profund, que ha de començar fent polítiques de gènere als estudis primaris, que han de continuar als secundaris, consolidar-se en els superiors i fer, així, que el canvi pugui arribar al mercat de treball. Es tracta d’eliminar les barreres d’accés als estudis industrials o de tipus tecnològics que té la societat masclista. A Espanya, El 54% del total de persones que cursen estudis universitaris avui dia són dones, però en camps com l’arquitectura o les enginyeries hi ha una presència masculina de gairebé un 75%.

Altres ponències han tingut com a protagonistes a Rita Barata, que ha parlat en la revolució de l'arquitectura. La seva empresa Pmmt està especialitzada en espais per a la salut. El 20% de la plantilla de l'empresa es dedica a la innovació. Siobhan O'Rourke ha dissertat sobre el valor de les oficines de projectes com a palanca estratègica per a la marca Andorra. La intel·ligència artificial també ha centrat una de les ponències. Segons el president d'Assuring Business, Dean Smith, "permetrà que els humans se centrin en les coses en què són realment bons com, per exemple, parlar amb altres humans i tenir relacions més emocionals".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT