PUBLICITAT

Andorra la Vella

El síndic nega que el tràmit urgent de lleis redueixi els terminis d’esmenes

Els consellers podran mirar «adequadament» els textos, assegura Mateu

El síndic general, Vicenç Mateu, al Consell General.
El síndic general, Vicenç Mateu, al Consell General. | Sergi Pérez

El síndic general, Vicenç Mateu, va negar ahir que la declaració d’urgència aprovada per Sindicatura sobre les 13 lleis en tràmit parlamentari que va demanar el grup demòcrata pretengui reduir els terminis de presentació d’esmenes, tal com va assegurar l’oposició en bloc dilluns, quan va presentar un recurs demanant que s’anul·li el tràmit d’urgència d’aquests textos legislatius. «Pretenem que es puguin analizar i discutir, així com pactar esmenes.  Mai hem rebutjat cap pròrroga de la l’oposició», va recordar el síndic. 

Mateu va apel·lar a un «malentès» per rebaixar el malestar de la minoria i va afirmar que la declaració d’urgència garanteix que «tots» els consellers puguin mirar «adequadament» i «sense pressa» els textos pendents. El síndic va posar l’accent en què la decisió només afecta a que les comissions puguin treballar fora del període de sessions. «Em costa molt pensar que un conseller no vulgui treballar fins a l’últim dia perquè puguin ser aprovades i donar resposta a qüestions molt concretes que suposaran una millora en la vida dels ciutadans», va manifestar, alhora que va indicar que durant aquesta setmana respondrà al recurs interposat per l’oposició.

Mateu va pressuposar que «l’equivoc» rau en el fet que la decisió que permeti el treball fora del període de sessions ha de gestionar-se necessàriament com una proposta d’urgència, segons marca el reglament de la cambra. «Podríem haver reduït terminis si haguéssim volgut, així com no donar més prorrogues. Ara ens trobaríem en un embús s final per aprovar les lleis», va declarar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT