PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

A la recerca d’un pis inexistent

Els lloguers d’entre 500 i 600 euros són minoria tant a les pàgines de publicitat com a la realitat

Per Lara Ribas

Diversos pisos de lloguer o en venda anunciats en les pàgines d’un diari.
Diversos pisos de lloguer o en venda anunciats en les pàgines d’un diari. | Maricel Blanch

Tot i que l’estudi del Departament d’Estadística assegura que el preu mitjà d’un lloguer oscil·la entre els 540 i els 587 euros, són pocs els casos de persones que paguen mensualitats per sota dels 600 euros i encara menys les ofertes que compleixen aquest requisit d’entre les que es poden trobar a les xarxes socials, a les pàgines d’Internet o a les mateixes immobiliàries. Una cerca ràpida en webs com  www.pisos.ad o www.buscocasa.ad de seguida posa al descobert que aquesta no és exactament la realitat. 

Sota l’ítem «pis de lloguer» i el filtre «entre 0 i 600 euros», apareixen sis opcions al portal www.pisos.ad, només dues que se situen per sota del preu mitjà anunciat. Un estudi moblat de 40 metres quadrats amb una única habitació a Sant Julià de Lòria, per 490 euros al mes, i un pis també moblat i de 40 metres quadrats amb una habitació i cuina separada a Santa Coloma, per 500 euros al mes. La recerca a www.buscocasa.ad sota els mateixos paràmetres és una mica més fructífera, però els pocs pisos que hi apareixen entre els 500 i 600 euros tenen menys de 50 metres quadrats, disposen d’una sola habitació i es troben majoritàriament en poblacions de la parròquia de Canillo.

Casos reals

Més enllà de les ofertes disponibles a Internet, als diaris o directament a les immobiliàries, no són casos aïllats o puntuals els de persones que estan vivint soles en un apartament d’uns pocs metres quadrats i que paguen una mensualitat per sobre del preu mitjà. Sovint, la desesperació per trobar un pis en un període de temps reduït porta a assumir condicions molt allunyades de les que reflecteixen aquests estudis. 

Una temporera explicava a aquest rotatiu que havia hagut d’acceptar compartir un estudi amb una altra companya per al qual paguen 700 euros al mes. Ara bé, el llit, el menjador i la cuina estan en un mateix espai on només hi ha una porta per separar-ne el lavabo. I són moltes altres les persones que comparteixen habitatge per poder assumir apartaments que superen tranquil·lament els 1.000 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT