PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Creu Roja obté 303 donacions de sang a la campanya de tardor

Es produeix un augment en el nombre de donants, arribant als 347

Per El Periòdic

Campanya de donació de sang.
Campanya de donació de sang. | Maricel Blanch

La 4a campanya d’extraccions de sang de la Creu Roja, amb el suport del Govern d’Andorra, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, MoraBanc i el Centre Comercial Andorrà, realitzada els dies 20 i 21 de novembre, ha arribat a la xifra de 303 extraccions i rebut la visita de 347 donants.

La Creu Roja ha valorat molt positivament la resposta obtinguda en aquesta última campanya per part de la població, ja que denota un augment de donants respecte a l’anterior col·lecta, al juliol de 2018, que va rebre la visita 254 persones i es van aconseguir 204 extraccions.

Cal destacar que més del 30% de les persones que s’han acostat a donar sang han estat nous donants, xifra que continua en augment en cada campanya.

La majoria dels donants s’han acostat majoritàriament a les tardes durant aquests dos dies a la sala d’actes de MoraBanc, emplaçament on tenia lloc la recol·lecta. El dia 20 hi va haver 142 donacions, mentre que el dia 21, n’hi va haver 161. A aquestes xifres s'hi sumen un total de 44 oferiments, que són persones que han anat a donar sang però que per diversos motius no ho han pogut fer, fent que el total sigui de 347 persones.

L’entitat agraeix a tothom la seva participació, ja que el sistema sanitari sempre requereix de disponibilitat de sang, per exemple, per poder fer transfusions en casos d’urgència, com ara accidents o operacions quirúrgiques.

Des de la Creu Roja Andorrana se segueixen realitzant tasques de sensibilització per fidelitzar els que fan aquestes aportacions de mig litre de sang i mitja hora del seu temps, fent honor així al lema de la campanya: ‘Dona el millor de tu, dona sang'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT