PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vint-i-cinc joves protagonitzen el concert de Nadal

És gratuït i tindrà lloc al vestíbul del Consell General el 15 de desembre

Per El Periòdic

Concert de la Jonca Bàsic.
Concert de la Jonca Bàsic. | Eduard Comellas

La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, informa en un comunicat que el dia 15 de desembre tindrà lloc el concert de Nadal, protagonitzat per joves músics del país, dirigits per Jordi Coll, i organitzat sota l'aixopluc de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca). Amb aquesta actuació finalitza la temporada 2018 de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, que ha suposat la celebració de 25 anys de música.

Amb el títol 'Sons de futur', Jordi Coll dirigirà 25 joves que actuaran en diversos formats de cambra, des del duo fins al sextet, en una festa musical on els més joves en són els protagonistes. El concert, que és gratuït, tindrà lloc al vestíbul del Consell General, a les 19.30 hores. Acte seguit, s’oferirà un vernissatge per donar la benvinguda a les festes de Nadal.

La proposta musical de cambra és un format que es va estrenar la temporada 2015 i ha aconseguit un gran èxit artístic i de públic. S’han creat i organitzat grups de cambra, formats per membres de la Jonca o afins a les activitats de la jove orquestra, tutelats per músics de l’ONCA i amb programes adients a la formació musical dels joves. Per quart any consecutiu, es compta amb la tutela del violinista de l’ONCA Jordi Coll, que s’encarrega del treball de formació.

Les vuit formacions de cambra que participaran en el concert de Nadal han estat seleccionades conjuntament pel professorat de l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, per la direcció artística de la Fundació ONCA, Gerard Claret, i pel tutor dels joves intèrprets i membre de l’ONCA, Jordi Coll.

Les sessions de treball per preparar el concert es duran a terme en diverses jornades: el dissabte 1 i el diumenge 2 de desembre, de 10 a 13.30 i de 16 a 19.30 hores, es faran classes per grups. El dissabte 15 de desembre, de 10 a 13.30 hores, es duran a terme els darrers assajos parcials, i de 16 a 18 hores serà el torn de l’assaig general. El concert s’estrenarà a les 19.30 hores. Totes les sessions seran dirigides per Jordi Coll a les instal·lacions del Consell General.

En l’organització d’aquest concert, la Fundació ONCA compta amb la col·laboració del Consell General i de l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella. L’entrada al concert és gratuïta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT