PUBLICITAT

Andorra la Vella

La policia incrementarà els controls d'alcoholèmia i drogues el 2019

L'objectiu per a l'any vinent es que no hi hagi morts a les carreteres del país

Per El Periòdic

agent de policia en un cotnrol d'alcoholèmia.
agent de policia en un cotnrol d'alcoholèmia. | El Periòdic

La Taula tècnica del trànsit s'ha reunit aquest dimecres per fixar els dispositius especials per a la temporada d'hivern 2018-2019, on s'han presentat un total de deu campanyes de prevenció que realitzarà la policia al llarg del 2019 i que està organitzada principalment pel ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior. Aquesta dada suposa un increment respecte a la temporada anterior en la qual van realitzar-se vuit. El director adjunt coordinador de la policia, Bruno Lasne, ha confirmat que aquestes campanyes aniran orientades principalment cap als "controls pel consum de drogues i alcohol". Una mesura que, com ha assegurat, "reforçarem molt", ja que s'incidirà en fer controls d'alcoholèmia les 24 hores del dia. Un altre dels objectius ha estat el d'informar a la població de les incidències del trànsit i de les previsions de nevades, així com coordinar tots els efectius de trànsit disponibles per augmentar la fluïdesa de vehicles en hores punta.

Altres de les campanyes s'orientaran a la correcta conducció en les rotondes, l'obligatorietat de l'ús del cinturó, la prohibició de l'ús del telèfon mòbil al volant, al correcte transport de menors als vehicles i també es faran controls d'ITV. Quant a les motocicletes, Lasne ha assegurat que "és un factor que ens preocupa", ja que al llarg del 2018 sis persones han perdut la vida a la carretera. Així doncs, l'objectiu per al 2019 serà el de "morts 0 a les carreteres d'Andorra", ha afegit.

Pel que fa als equipaments especials, el director adjunt de la policia ha posat en relleu l'obligatorietat de dur els equipaments especials tal com marca el Codi de circulació, tot i que tan sols podran sancionar amb 180 euros els conductors que no duguin els equipaments quan la calçada estigui nevada.

Els dispositius es posaran en marxa a partir del 6 de desembre, amb motiu del pont de la Puríssima. En aquest sentit, el cap de l'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha afirmat que "s'espera l'entrada al país d'uns 88.000 vehicles" i ha demanat posar especial atenció durant el dijous i el divendres, en què hi haurà una gran entrada de turistes al país que "portarà a tenir problemes importants de trànsit". A més, ha manifestat que una altra de les novetats d'enguany serà "traçar una línia comunicativa molt important" a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, que actuen "com a element vehicular d'immediatesa".

Per finalitzar, la Taula tècnica també ha alertat de l'atenció especial que s'ha de posar en els dos passos fronterers, en els quals a l'hivern 2017-2018 van entrar al Principat 1.687.949 vehicles: 1.214.701 per la frontera hispanoandorrana i 473.248 per la francoandorrana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT