PUBLICITAT

Andorra la Vella

Xerrada i entrenament del MoraBanc al centre penitenciari

L’equip posa punt final al projecte One Team amb intenció de repetir la pròxima primavera

Per Anna Ribas

Els jugadors i el cos tècnic del MoraBanc entrenen amb els presos.
Els jugadors i el cos tècnic del MoraBanc entrenen amb els presos. | BCA

El projecte One Team va acabar ahir amb una visita dels jugadors i el cos tècnic del BC MoraBanc Andorra al Centre Penitenciari de la Comella. La iniciativa constava de vuit sessions i tenia com a objectiu lluitar contra l’exclusió social a través de l’esport. Ahir es va fer una xerrada i uns exercicis d’entrenament conjunts al pati del centre.

«Crec que no hi ha millor manera d’explicar-vos qui som que ensenyant-vos-ho», va començar la trobada Gabriel Fernández, cap de comunicació del club. Aquesta va ser la dinàmica de la sessió. Hi havia un vídeo per a presentar cada jugador i els presents els podien fer preguntes. Shayne Whittington, Andrew Albicy. Rafa Luz i Michele Vitali no van poder assistir-hi perquè, com que hi ha la finestra FIBA, estaven convocats amb la selecció. D’altra banda, Moussa Diagne estava al seu país d’origen per assumptes personals. 

Durant la xerrada, l’equip va compartir les seves experiències amb els 32 presos que van assistir-hi. L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, va explicar que, «per tal que es generi una bona química a la pista, hi ha d’haver bon ambient al vestidor i que s’ha de saber treballar en equip». D’altra banda, el capità Guille Colom va apuntar que «si t’esforces, pots aconseguir el que et proposes» i que «és important creure en les segones oportunitats». David Jelinek va comentar que «de vegades cal fer un pas enrere per poder avançar». 

El programa ha estat molt ben valorat. Navarro va assegurar que els interns agraeixen sortir de la rutina i que a ells els permet «sortir de la bombolla de l’esport professional on no te n’adones de què és la vida. Ajuda a obrir els ulls i veure que hi ha gent que passa per dificultats». A més, Francesc Tarroch, director de la presó, va apuntar que estan oberts a altres propostes i des del club van afirmar que tornaran de cara a la primavera: «Ens ho ha demanat tothom».  «Al final, en uns anys recordarem més el dia d’avui que molts partits», van concloure.

Walker comença a entrenar

David Walker, que fa dos mesos que està lesionat, va començar a entrenar dilluns a un ritme inferior a la resta de companys i les sensacions són bones. Els pròxims dies se sabrà si pot tornar a jugar o si cal allargar el contracte de Henton que acaba la setmana que ve, just abans de tornar de la finestra FIBA. El 8 de desembre jugaran el primer matx després de la pausa a la Lliga Endesa contra el València i Navarro espera estar a punt perquè quan arribin els jugadors «només tindrem dos dies per preparar el partit».

PUBLICITAT
PUBLICITAT