PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’ensenyament superior compta amb un nou màster universitari

El Govern dona llum verda als estudis d’humanitats de La Salle

Estudiants s’informen sobre els estudis d’ensenyament superior en una jornada de portes obertes.
Estudiants s’informen sobre els estudis d’ensenyament superior en una jornada de portes obertes. | ALEX LARA
Des del mes de juny és l’Executiu el que certifica els plans d’estudis, una decisió criticada pel PS

Els estudiants d’ensenyament superior tindran l’opció d’estudiar un nou màster després que el Consell de Ministres aprovés ahir el pla d’estudis del màster en humanitats de la Universitat Oberta La Salle. El Govern va donar llum verda als estudis després de rebre l’acreditació favorable per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, que va avaluar el pla d’estudis, el qual contempla una formació de 10 crèdits europeus, corresponent a dos cursos acadèmics a temps complet amb una estructura semestral, tal com estableix la normativa.

La decisió d’ahir és de les primeres que arriben després de l’aprovació de la llei d’ensenyament superior, aprovada el passat mes de juny, que facilita l’arribada de centres d’ensenyament superior a Andorra. La vigent normativa estableix que el Govern és la institució que ha d’aprovar els plans d’estudis de cadascuna de les titulacions que han de tenir caràcter estatal, com és el cas d’aquests estudis. Aquesta decisió va provocar la crítica del PS, però el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va assegurar que aquest fet no quarta «ni la qualitat ni la llibertat» de les universitats, ja que el sistema és un calc del català: els plans d’estudi són autoritzats per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya i posteriorment certificats per la Generalitat.

El màster de La Salle, que ja oferia tres altres màsters, dos bàtxelor i un doctorat, prepararà l’estudiant per treball en el camp del disseny de polítiques públiques com en la concepció, gestió, impuls i avaluació de dinàmiques d’aprenentatge en centres educatius públics i privats. 

 

Més ajudes

El Govern va atorgar ahir sis ajuts a estudiants de doctorat per valor de 90.000 euros, 15.000 a cadascun, i 15 més de mobilitat a investigadors com a objectiu d’incentivar els desplaçaments de la comunitat investigadora andorrana en centres R+D, empreses i centres de suport a la cerca, així com per a participar en congressos científics, presentar comunicacions d’aquest àmbit o per formar part de comitès especialitzats. Aquesta ajuda és de 19.078 euros. «La recerca i la innovació són cada vegada més importants i imprescindibles per enfortir la base científica d’un país», resava el comunicat emès per l’Executiu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT