PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Doble compromís de l’absoluta contra la selecció de Lituània

El Pavelló del Prat Gran serà l’escenari d’aquest nou duel per preparar el Preeuropeu del gener

Per Anna Ribas

L’absoluta andorrana celebra un gol en el darrer amistós contra Xipre.
L’absoluta andorrana celebra un gol en el darrer amistós contra Xipre. | MARICEL BLANCH

La selecció andorrana de futbol sala té un doble compromís contra Lituània aquest cap de setmana. Els dos amistosos entre les seleccions es jugaran al Pavelló del Prat Gran. El primer serà dissabte a les 18 hores i el segon, diumenge a les 12 del migdia. No serà la primera vegada que els nacionals s’enfronten als lituans, la darrera vegada va ser a finals de gener del 2017 en la fase classificatòria del Mundial, on van perdre per 5-1.

Tenint en compte el precedent, el seleccionador Xavi de la Rosa va afirmar que «tenim ganes al rival i volem demostrar que la diferència no és tan gran com l’última vegada. Si fiquem la mateixa intensitat i juguem com ho vam fer contra Xipre, ho aconseguirem». Els amistosos contra la selecció xipriota es van disputar el 31 d’octubre i l’1 de novembre i en tots dos partits es va empatar a 3.

Avui dia, la selecció té problemes amb la posició de pivot però De la Rosa va subratllar que, com ja van fer contra Xipre, «jugar de quatre és una molt bona solució perquè amb la gent jove que tenim, la pressió que fem és molt bona, amb molta intensitat i això et dona el poder d’estar a l’altre costat de la pista». Pel que fa al rival, va comentar que les seleccions de l’est «prioritzen el físic i tàcticament són molt quadrades. Si fan una jugada, la repeteixen 80 vegades i els surt molt bé». Pel seleccionador, «el millor d’aquests amistosos és que fàcilment ens podrien tocar en un grup, és molt possible. Estic segur que un dels tres ens tocarà, és molt probable».

Quant als jugadors, n’hi ha quatre que estan lesionats: Ricardo Oliveira i Gerard Raventós estan descartats, Jona Pérez no ha entrenat en tota la setmana perquè en l’últim partit amb el Sant Julià li va donar una punxada i Marçal Raventós que, tot i estar convocat, és dubte perquè en el partit de dimecres va acabar tocat. Com a novetat jugaran David Ferriz i Oriol Rodríguez mentre que serà la segona convocatòria en la qual Marc Massana repetetirà. «Estem molt contents de la primera vegada i és un altre jove que ens ha sorprès molt», va comentar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT