PUBLICITAT

Andorra la Vella

La capital es garanteix el lloguer del Comunal per 15 anys més

El comú preveu una partida de 400.000 euros per fer reformes

Per Meritxell Prat, Miquel López-Egea

La selecció durant un entrenament a l’Estadi Comunal.
La selecció durant un entrenament a l’Estadi Comunal. | Maricel Blanch

El consell del Comú d’Andorra la Vella va acordar ahir renovar el contracte de lloguer de la finca Borda i Prat Salit, on s’aixeca l’Estadi Comunal. L’acord és per 15 anys i es pagarà un import mensual de 35.000 euros, xifra superior als 32.700 euros que es pagaven fins  ara i, a més, es preveu, en el contracte, incrementar l’IPC cada any i, cada tres, fer-ho en un 10%. 

Aquesta decisió s’ha pres pensant en la futura reforma prevista de la instal·lació, i de fet, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va anunciar una partida de 400.000 euros en els pròxims pressupostos.
En aquest sentit, de cara als Jocs dels Petits Estats que s’han de celebrar a Andorra l’any 2021, Marsol va explicar que hi havia dues possibilitats: «Fer una una reforma necessària o fer una reforma molt important de l’estadi que podria passar per un acord amb la UEFA, el Govern i el Comú, amb l’objectiu de  dur a terme les obres entre tots». En aquest sentit, el que és segur és que es faran obres a la zona de vestidors i es canviarà el tartan, ja que «l’estadi té més de 30 anys».

Per altra banda, Marsol va reconèixer que «haurem de negociar durant un temps» i que «també s’ha de fer una mica de modificació a les graderies», per això, «l’any vinent posem aquesta partida». «Crec que l’estadi pot continuar donant molt de servei al país però el comú no pot assumir una reforma tan important en solitari», reclamava i afegia que «aquesta partida, d’entrada, no l’hem posat molt gran perquè abans de començar a fer res, volem parlar amb tothom, hem de ser coherents».

A més, va recordar que «ja hem assumit la reforma del Serradells, que entenc que és una instal·lació nacional» i va reiterar que «el Comunal és una mica el mateix perquè és l’única pista d’atletisme que tenim al país i l’únic camp de gespa natural». «No dic que hagi de ser un Estadi Nacional ni molt menys, però potser podem mirar d’arribar a alguna mena d’acord», sentenciava.

Atorgades les subvencions

Per un altre costat, es va aprovar l’atorgament de les subvencions per a l’organització i promoció d’activitats i serveis esportius a la parròquia per a la temporada 2018-2019 per un import de 395.358 euros. 200.900 euros corresponen a l’exercici del 2018 mentre que els 194.458 euros restants són per a l’exercici 2019. Es van concedir 41 subvencions de les 43 demanades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT