PUBLICITAT

Andorra la Vella

Negociació per un pàrquing a les plantes superiors de l’Escale

Si l’aparcament no es fa, el passatge Biscariet haurà de quedar descobert del tot el 2022

Per Meritxell Prat

Vianants transiten pel passatge Biscariet.
Vianants transiten pel passatge Biscariet. | TONY LARA

Ara fa un any la propietat del Centre Comercial Andorrà (antic Escale) va contactar amb el comú per anunciar-los la voluntat de construir un aparcament de rotació d’unes 500 places a les plantes superiors del centre comercial. Una opció que el comú veu «interessant» perquè es considera una zona deficitària d’aquest tipus de places i que a més podria donar un impuls tant a Prada Ramon com a l’avinguda Meritxell. Encara que les negociacions entre les dues parts havien anat avançant, la corporació feia temps que no tenia notícies sobre el projecte i és per aquest motiu que la majoria ha fet arribar un requeriment a les altres dues parts implicades per recordar-los que segons els contractes i convenis vigents el passatge Biscariet ha de quedar descobert properament. El 2019 s’hauria de treure el forjat corresponent al terra de la primera planta del centre comercial i el 2022 s’hauria de retirar el metacrilat de la coberta.


La informació es va donar a conèixer arran d’una pregunta de la consellera del PS, Lídia Samarra, durant la sessió de consell de comú. Amb tot, Marsol va deixar clar que si finalment tirés endavant la proposta de fer un aparcament, es podrien renegociar els convenis. «Podem trobar solucions que beneficiïn a tothom», va afirmar la cònsol en la roda de premsa posterior al ple, afegint que no està clar com hauria de ser l’aparcament ni si comportaria que el passatge tornés a quedar cobert o no. «No hi ha res tancat i hi ha diferents opcions», va apuntar, matisant que si es deixés cobert «seria un carrer molt alt perquè a la primera planta no hi hauria pàrquing». Amb tot, també es valoren altres opcions com connectar els dos edificis amb un parell de passarel·les. Tot i les dificultats que es puguin donar, confia que «podem arribar a bon port». De moment, el què s’ha volgut fer és «clarificar» els termes actuals perquè no es perdessin els terminis mentre es negocia. Fins i tot, no va descartar fer una nova pròrroga al conveni actual com s’ha fet en diverses ocasions fins ara.

Canvi substancial  

La proposta de descobrir el passatge va ser ben rebuda pels dos grups de l’oposició. De fet, el conseller de Cd’i+L’A, Jordi Minguillón, va exposar que el format actual «no funciona» i va defensar que s’obri. «El pàrquing és important, però obrir el passatge canvia totalment la zona de Prada Ramon. Seria fer un canvi substancial a la mobilitat, al comerç i al pas de la gent».
Per la seva banda, Dolors Carmona va apuntar que un «aparcament sempre és necessari», tot i que n’hi ha altres de propers. En tot cas, sí que va puntualitzar que seria «atípic» que hi poguessin passar vehicles si Meritxell és per a vianants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT