PUBLICITAT

Actua amplia en 90.000 euros les subvencions a les Pimes

El programa ja ha rebut 69 sol·licituds, de les quals 64 han sigut aprovades

Per El Periòdic

La directora d’Actua, J. Hidalgo, i el secretari d’Estat per a la Innovació, ahir.
La directora d’Actua, J. Hidalgo, i el secretari d’Estat per a la Innovació, ahir. | ANA / B. N.

El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i la Innovació, Josep Maria Missé, i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, van anunciar ahir una nova partida de 90.000 euros per ampliar el pressupost del programa de subvencions d’Actua per a la petita i mitjana empresa. Actua va llançar el mes de setembre la convocatòria per al primer programa de subvencions amb un import de 190.000 euros que es va esgotar el 22 de novembre.

Missé va explicar que «hem rebut una allau de sol·licituds, moltes més de les que esperàvem, i des del consell d’administració hem acordat ampliar el pressupost per intentar arribar al màxim nombre de demandes previstes». De moment, hi ha hagut 69 sol·licituds, de les quals se n’han aprovat 64, se n’han denegat 3 i n’hi ha dues en espera.
Hidalgo va recordar que «l’objectiu d’aquestes subvencions és facilitar i incentivar que les empreses del país que tenen més limitacions per accedir a serveis professionals externs, per professionalitzar-se, i anar incorporant la innovació i la internacionalització en el seu negoci per ser més competitives». 

El 58% de la partida atorgada es destinarà per a treballs de disseny i posicionament web i màrqueting digital relacionats amb mercats internacionals, un 14% per a sistemes de gestió de l’activitat empresarial i un 12% per a comerç electrònic. 
Els ajuts contemplen la subvenció de la contractació d’una determinada tipologia de serveis que contribueixen a facilitar l’accés de l’empresa a la digitalització, la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria, acompanyant la seva diversificació internacional i la seva presencia a l’exterior. L’import atorgat ha estat d’un màxim de 6.000 euros per beneficiari. La convocatòria estarà oberta fins al 14 de desembre. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT