PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pintat confirma que encapçalarà una ‘tercera via’ «transversal»

El conseller diu que de moment s'està apostant per crear una "plataforma transversal"

Per Lídia Raventós

El conseller general Josep Pintat a la seu parlamentària, en una imatge d’arxiu.
El conseller general Josep Pintat a la seu parlamentària, en una imatge d’arxiu. | Maricel Blanch

El conseller general per UL i president del grup parlamentari mixt, Josep Pintat, va confirmar ahir que serà el candidat nacional de l’anomenada tercera via en les eleccions a cap de Govern que se celebraran la pròxima primavera. Així ho va expressar en declaracions a RTVA, en les quals també va afirmar que compta amb el suport dels consellers que d’UL+ILM. 

En aquesta mateixa conversa, Pintat també va assegurar que, de moment, més que parlar de partits, s’està apostant per crear una «plataforma transversal». Respecte dels tempos, el futur candidat va estimar que a mitjans de gener ja podria comptar amb una proposta més sòlida i articulada i que treballen amb la possibilitat de fer llistes en cinc parròquies. 

Pintat va assegurar a RTVA que la seva candidatura respon al neguit ciutadà pel rumb del país, amb una situació econòmica que no acaba de remuntar, des del seu punt de vista. La decisió de candidar-se hauria arribat després d’una «reflexió personal». 

De la seva banda, el també conseller general per UL, Josep Majoral, va transmetre a EL PERIÒDIC la seva valoració «personal», va destacar,  sobre la candidatura de Pintat. «És el millor candidat que hi pot haver perquè té una visió del país molt àmplia i una claredat sobre els assumptes que cal afrontar que és clau», va destacar. Majoral va indicar que ara ve el període de «treballar els contactes» per solidificar aquesta tercera via, encara que va reconèixer que ja hi ha converses encetades. En aquest aspecte, va destacar la necessitat, sobretot, «d’anar trobant gent a nivell parroquial», sempre vetllant per  un «ampli consens» que segons va opinar Majoral, «és el que la gent del país està demanant». 

Respecte de les fites marcades al calendari per a l’anomenada tercera via, Majoral va considerar que primer cal conèixer la data exacta de les eleccions i que aquesta guiarà la resta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT