PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Comissió d’Afers Socials tanca el text de la llei de relacions laborals

Es votarà el pròxim dijous al Consell General i es preveu que el debat sigui tens i llarg

Per Lara Ribas

Una sessió ordinària del Consell General.
Una sessió ordinària del Consell General. | Maricel Blanch

La Comissió d’Afers Socials ja ha tancat el text de la proposició de llei qualificada de relacions laborals que va sortir del grup demòcrata i es va començar a debatre en sessions de treball ara ja fa un any. La definició del nou codi ha estat objecte de discussió durant mesos i mesos perquè tracta qüestions cabdals de la vida laboral com poden ser la durada de la baixa de maternitat i de paternitat, el límit d’hores que pot treballar un menor, o el reconeixement de certes condicions orientades a aconseguir la conciliació familiar. 

Per això, tots els grups parlamentaris han anat presentant esmenes a la proposta demòcrata i això ha derivat en intensos debats i discussions dins de la Comissió d’Afers Socials. Just aquesta setmana, però, s’ha tancat el text i es votarà en la propera sessió ordinària del Consell General, prevista per al proper dijous 6 de desembre. Des del grup liberal, Jordi Gallardo va subratllar que es tracta d’un text que «s’ha treballat força» i va valorar positivament el resultat final perquè «s’han tingut en compte moltes de les esmenes que hem proposat». De tota manera, encara no va revelar quin serà el vot liberal. «Haurem de veure quin pes tenen les esmenes que no s’han acceptat, ja que algunes poden ser importants i això farà decantar el sentit del nostre vot», va apuntar Gallardo. 

Els consellers han coincidit reiteradament a dir que és una reforma imprescindible i precisament per això han volgut assegurar-se que acontenti a tothom. «Ha de ser suficientment atractiva per dinamitzar el mercat laboral però a la vegada ha de ser curosa amb els drets dels treballadors», va insistir el conseller de L’A. 

La modificació del codi de relacions laborals no és l’única que se sotmetrà a votació al Consell General en la propera sessió. També ho faran la proposició de llei qualificada de mesures de conflicte col·lectiu i  la proposició de llei qualificada d’acció sindical i patronal. Totes elles lleis d’una importància cabdal perquè modifiquen l’estructura laboral del país, de manera que s’espera que la sessió del proper 6 de desembre sigui llarga i intensa, ja que cap de les tres votacions estarà absenta de debat polític.

PUBLICITAT
PUBLICITAT